НОВИНИ ДНЯ: Хмарний тиждень попереду: детальний прогноз на найближчі дні  РФ різко змінила тактику ударів по Україні: що стало новою ціллю  Антирекорд з довіри: Мерц зіткнувся з падінням рейтингів та загрозою від АдН, - Bloomberg  Місячний гороскоп: що можна і чого не можна робити 8 грудня  Хмарно, місцями дощ і туман: якою буде погода в Україні 8 грудня  Пєсков натякнув на "нову можливість" завершення війни: що його вразило у стратегії США  Україна заморозила активи головного придністровського "олігарха", - ЗМІвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.10.2024 1617

Найсмачніший український борщ — рецепт

Мабуть, кожна українська родина має свій сімейний рецепт борщу. Неможливо уявити смачний обід без цієї національної страви.

Спробуйте приготувати український борщ за цим рецептом — і він обов'язково стане вашим улюбленим. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Справжній український борщ, який захочеться готувати знову і знову.

Інгредієнти

свинина, яловичина - до 1 кг

морква - 1 шт

картопля - 2-3 шт

квасоля - 1 склянка

селера і корінь петрушки - за смаком

буряк - 1-2 шт

червоний солодкий перець - 1 шт

часник - 2-3 зубчика

цибуля - 1 шт

білокачанна капуста - 0,5 головки

паста томатна - 2-3 ст. ложки

сіль, чорний перець, зелень, лавровий лист, гострий перець, кріп, петрушка, зелень - за смаком

сметана - 1 ст. ложка

Як приготувати справжній український борщ — покрокова інструкція:

  1. Для початку візьміть каструлю на 5-6 л і залийте холодну воду (трішки понад половину). Поставте на вогонь. Поки вода гріється, добре промийте м'ясо. Наріжте його на достатньо великі шматки. Якщо це ребра, то розділіть по одному і нарубайте на шматки 5-6 см завдовжки. Покладіть у воду, доведіть до кипіння, зніміть пінку, що утворилася.
  2. Кинути у воду лавровий лист, селеру і корінь петрушки, посолити і поперчити. Міцний бульйон варити приблизно 1 годину. М'ясо повинно легко відділятися від кісток. Коли бульйон буде готовий, витягнути корінь петрушки, селеру і лавровий лист. Додати квасолю, яку попередньо вимочили у воді. Дочекатися кипіння, зменшити вогонь і варити приблизно 20 хвилин. Квасоля повинна бути не повністю готовою.
  3. В бульйон додати нарізану кружочками моркву і цибулю. Розчавити часник і також додати. Дрібно нарізати гострий перець. Варити ще 15 хвилин.
  4. Почистити буряк. Можна його попередньо злегка підсмажити на салі або вершковому маслі. Можна буряк натерти на тертку чи нарізати невеликою соломкою. Варити 10 хвилин. Після цього додати нарізану кубиками картоплю.
  5. Через 15 хвилин картопля вже звариться, тепер настав час додавати томатну пасту, яка додасть борщу кислинку. Нарізати дрібно білокачанну капусту і теж кинути у борщ. Варити ще 5 хвилин.
  6. Борщ наприкінці ще раз посоліть, поперчіть, додайте зелені. Вимкніть плиту і дайте настоятися. Що довше, то краще. Подавати зі столовою ложкою сметани. Найкраще — домашньої.

Оценка материала:

5.00 / 2
Найсмачніший український борщ — рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
10.10.2024 1617
Еще материалы раздела «Суспільство»