Життя та Стиль
Суспільство
Запечені деруни у горщику: рецепт смачної страви з грибами
Деруни з грибним соусом – надзвичайно ароматна страва української кухні, яку варто спробувати приготувати.
На сторінці Буде смачно разом показали, як приготувати смачні та ароматні деруни запечені у горщику з грибним соусом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Картопля - 6 шт.
Цибуля - 1 шт.
Яйця - 1 шт.
Сіль
Перець
Олія
Куряче філе - 1 шт.
Цибуля - 1 шт.
Печериці - 3-4 шт.
Сметана 20% - 100 мл
Твердий сир - 50 г
Приготування:
- Натріть картоплю та цибулю на дрібній тертці;
- Додайте яйце, сіль і перець;
- Добре все перемішайте та обсмажте деруни на сковорідці з олією з обох боків до рум'яної скоринки;
- Для соусу наріжте куряче філе, цибулю, печериці;
- Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте шматочки курячого філе, цибулю і печериці;
- В кінці додайте сметану, сіль та перець на свій смак;
- Викладіть готові деруни в горщики чергуючи шарами із соусом з грибами;
- Зверху посипте тертим сиром і запікайте в духовці при 180°C 15-20 хвилин.
Поради:
Горщик зроблений з глини й усі страви в них виходять ніби з печі, оскільки вони там не киплять.
Смачного!
Подавайте їх до столу обов'язково гарячими.