НОВИНИ ДНЯ: Помер Степан Гіга: все про життя і смерть народного артиста України  Гороскоп на 13 грудня: Овнам - нова ідея, Близнюкам - відпочинок  Не стало легенди: Степан Гіга помер у Львові  Україну накриє різке похолодання: що буде з погодою на вихідних і де чекати снігу  Чи загрожують Україні тижневі блекаути: пояснення експерта  Зеленський розкрив деталі переговорів про мир в Україні: що відбувається за лаштунками  Місячний гороскоп: що можна і чого не можна робити 13 груднявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.10.2024 987

Запечені деруни у горщику: рецепт смачної страви з грибами

Деруни з грибним соусом – надзвичайно ароматна страва української кухні, яку варто спробувати приготувати.

49756659b2171f472151e6ce90f5eb78_11.10.24

На сторінці Буде смачно разом показали, як приготувати смачні та ароматні деруни запечені у горщику з грибним соусом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Картопля - 6 шт.

Цибуля - 1 шт.

Яйця - 1 шт.

Сіль

Перець

Олія

Куряче філе - 1 шт.

Цибуля - 1 шт.

Печериці - 3-4 шт.

Сметана 20% - 100 мл

Твердий сир - 50 г

Приготування:

  • Натріть картоплю та цибулю на дрібній тертці;
  • Додайте яйце, сіль і перець;
  • Добре все перемішайте та обсмажте деруни на сковорідці з олією з обох боків до рум'яної скоринки;
  • Для соусу наріжте куряче філе, цибулю, печериці;
  • Розігрійте сковорідку з олією та обсмажте шматочки курячого філе, цибулю і печериці;
  • В кінці додайте сметану, сіль та перець на свій смак;
  • Викладіть готові деруни в горщики чергуючи шарами із соусом з грибами;
  • Зверху посипте тертим сиром і запікайте в духовці при 180°C 15-20 хвилин.

Поради:

Горщик зроблений з глини й усі страви в них виходять ніби з печі, оскільки вони там не киплять.

Смачного!

Подавайте їх до столу обов'язково гарячими.

Оценка материала:

5.00 / 2
Запечені деруни у горщику: рецепт смачної страви з грибами 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
11.10.2024 987
Еще материалы раздела «Суспільство»