НОВИНИ ДНЯ: Нарешті відпустить: життя стане помітно легшим для цих 3 знаків зодіаку після 15 грудня  Три чверті українців проти "російського плану" миру без гарантій, - опитування  На які компроміси Україна може піти на переговорах з Росією: результати опитування  Кремль масово вербує іранців на війну: обіцяють тисячі доларів  Речник ВМС пояснив, чому Росія не може забезпечити супроводом свої торгові кораблі у Чорному морі  Китай прагне лідерства на ринку золота, придбавши бразильські родовища  Рейтинг Трампа у США продовжує падати — NBC Newsвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
11.10.2024 1161

Навіщо під час варіння буряка додавати оцет: секрети досвідчених господинь

Як зварити буряк, щоб він не втратив колір

01337943a2d28c594e637e227b15e4a8_11.10.24

Без буряка неможливо уявити борщ, оселедець під шубою та багато інших українських страв. Цінують буряк за чудові смакові якості, корисні властивості і також за яскравий колір, який він надає стравам. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Однак нерідко під час варіння овоч втрачає цей яскравий бордовий колір, стають менш солодкими. Щоб буряк зберіг свій насичений колір та смак, потрібно правильно його зварити та додати оцет в каструлю.

Як правильно варити буряк

Насамперед потрібно правильно підібрати коренеплоди - вони повинні бути невеликі за розміром, одного розміру, бажано одного сорту, без пошкоджень. Невеликі коренеплоди зваряться швидше, якщо вони будуть одного розміру, то готовності прийдуть одночасно.

Перед тим, як варити буряк, не потрібно видаляти з нього хвостики, обрізати шкірку або розрізати коренеплід на частини. Інакше сік буде витікати у воду, овоч буде втрачати свій колір та смак.

  • Буряки покласти у велику каструлю, бажано з товстим дном та стінками, залити холодною водою  та поставити на плиту.
  • Після закипання вогонь слід зменшити до мінімуму, щоб вода в каструлі сильно не вирувала.
  • Готувати буряки потрібно в середньому 50–60 хвилин, час варіння залежить від розміру овоча та сорту.
  • Щоб зварені буряки залишилися насиченого кольору, потрібно додати в каструлю з водою оцет. На літр води знадобиться третина столової ложки оцту. Замість оцту можна успішно використовувати лимонний сік або лимонну кислоту.
  • Після того, як буряк звариться, гарячу воду злити, потім залити його крижаною водою і залишити остигати воду. Завдяки цьому, якщо буряк не доварився, він дійде, а шкірка легше знімається.

Оценка материала:

5.00 / 2
Навіщо під час варіння буряка додавати оцет: секрети досвідчених господинь 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
11.10.2024 1161
Еще материалы раздела «Суспільство»