НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"  У четвер Україні прогнозують погіршення погоди: дощ, сніг та ожеледицю  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.10.2024 776

Як вибрати смачне якісне сало: треба орієнтуватися на ці чотири показники

Сало, незважаючи на свою жирність, є дуже корисним і невимовно смачним продуктом.

f9f4f48e949277f4af64cbf8722171c4_12.10.24

У кожного українця вдома завжди є запас національного смаколика. Адже без сала не обходиться жоден обід чи вечеря. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Однак не завжди вдається вибрати смачний і гарний продукт, та насправді це дуже легко зробити, якщо знати про основні критерії якості. Розповідаємо, на що варто звертати увагу під час вибору сала, щоб було смачним і тануло в роті.

Як вибрати смачне сало: поради експертів з безпеки харчування

Під час вибору продукту треба орієнтуватися на 4 ключові показники:

  1. Товщина сала. Товщина якісного гарного сала має бути три-шість сантиметрів. Якщо вона більша, це може означати, що тварину вигодовували антибіотиками або вона була вже стара. В обох випадках сало буде несмачним і жорстким.
  2. Шкірка має бути світлого відтінку, без щетини й помірної товщини. Якщо вона обпалена соломою, то може мати коричневий колір.
  3. Колір. Сало має бути білого кольору, в центрі може бути ніжно-рожевим, якщо продукт дуже свіжий. Сало також може мати рожеві вкраплення. Не варто купувати продукт жовтуватого кольору, бо він уже почав псуватися.
  4. Запах. Експерти з безпеки харчування наголошують на тому, що якісне сало має пахнути свіжістю або взагалі не мати жодного запаху.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як вибрати смачне якісне сало: треба орієнтуватися на ці чотири показники 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
12.10.2024 776
Еще материалы раздела «Суспільство»