Життя та Стиль
Суспільство
Десерт з гарбуза: смачний, корисний, сподобається всій сім'ї
Як приготувати смачний десерт з гарбуза.
Сезон гарбузів розпочався, господині почали активно готувати різноманітні корисні страви з овоча – запікати, смажити, варити супи й каші. А десерти які можна приготувати з гарбуза – пальчики оближеш. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Пропонуємо рецепт крутого десерту з гарбуза – мінімум продуктів, готується швидко, подобається і дорослим, і дітям.
Рецепт гарбузового десерту
Інгредієнти:
- гарбуз – 800 г
- сир "Маскарпоне" – 180 г (замість сиру можна використовувати сметану 20% жирності – 150 г)
- пудра цукрова – 4 ст. л.
- яйце – 2 шт.
Приготування:
- Гарбуз почистити, порізати невеликими кубиками.
- Яйця та цукрову пудру збити виделкою.
- Додати до збитої маси сир "Маскарпоне" або сметану.
- Форму для запікання змастити вершковим маслом.
- Викласти до неї гарбуз, залити сумішшю з яєць і "Маскарпоне".
- Готувати в духовці за температури 180 градусів приблизно 35−40 хвилин, щоб шматочки гарбуза були мʼякими.
- Якщо хочеться приготувати гарбуз швидше, шматочки овоча, перш ніж запікати, треба проварити й відкинути на друшляк. У такому разі часу на приготування десерту в духовці потрібно буде менше.
Десерт можна їсти як теплий, так і холодний, він однаково смачний.