НОВИНИ ДНЯ: Візит спецпредставника Трампа до України вже готують, дата визначена, - МЗС  Грибна підлива: рецепт смачного додатку до страв  Синоптики розповіли, на яку погоду чекати в Україні 22 грудня  Погода знову вражає: якими будуть вихідні в Україні  Чи потрібні парасольки? Якої погоди чекати українцям на Різдво  На вихідних погода в Україні зіпсується  Вихідні будуть без морозів, але з опадами, вдень до +7°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.10.2024 341

Американський гарбузовий пиріг: простий і швидкий рецепт

Головний секрет традиційного американського пирога в тому, що тіста в ньому зовсім мало, зате повітряної начинки — багато, приблизно в 6 разів більше основи.

92a0ec5c4c9ea886c09847519bb6c1e0_14.10.24

А ще його можна готувати не лише у свята, а й у будь-який інший день за бажанням — рецепт простий, приготування нетривале. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти на 8 порцій:

Для тіста:

  • 1 1/4 склянки борошна
  • 110 г вершкового масла
  • 2 ч. л. цукру
  • 1/2 ч. л. солі
  • 6 ст. л. крижаної води

Для начинки:

  • 2,5 ст. пюре із запеченого мускатного гарбуза (приблизно із 750 г сирого)
  • 300 мл сметани
  • 2/3 скл. цукру
  • 2 яйця
  • 1 яєчний жовток
  • 1 ч. л. лимонної цедри
  • 1/2 ч. л. меленої кориці
  • 1/4 ч. л. меленого імбиру
  • по 1/8 ч. л. меленого мускатного горіха, меленої гвоздики і меленого кардамону
  • 1/2 ч. л. солі

Масло нарізати кубиками і на 20-30 хвилин поставити до морозилки. Змішати борошно із сіллю і цукром, додати заморожене масло і ретельно вимішати, поступово додаючи воду.

Тісто готове, якщо під час натискання воно злипається, а не розсипається. Скачати його в кулю, загорнути в харчову плівку і поставити на годину на холод.

У великій мисці збити яйця і жовток, додати цукор, сіль, лимонну цедру і всі спеції. Додати по черзі гарбузове пюре і сметану, кожен раз гарненько все збиваючи.

Розкачати тісто в коло або прямокутник, що перевищують розміри форми. Викласти тісто до форми, з надлишків сформувати бортики висотою в 5 см.

Вилити на тісто начинку, зайве тісто обрізати і поставити форму до розігрітої до 220°С духовки на чверть години. Зменшити температуру до 180°С і пекти пиріг ще 45-50 хвилин. Готовий пиріг остудити, а після охолодити в холодильнику.

На замітку

Зручно запекти гарбуз і зробити тісто напередодні, а пиріг пекти на наступний день.

Пиріг готовий тоді, коли дерев'яна шпажка виходить зсередини сухою.

Якщо ви використовуєте роз'ємну форму, про всяк випадок зробіть під неї підставку з дека і збризніть його водою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Американський гарбузовий пиріг: простий і швидкий рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
14.10.2024 341
Еще материалы раздела «Суспільство»