НОВИНИ ДНЯ: Урагани, заручники та компромат. Як "жовтневі сюрпризи" визначають долю виборів у США  Де похований Колумб і ким він був за національністю: сенсаційне відкриття учених  У вівторок прогнозують дощі, вдень до 12° тепла  Експерт сказав, що потрібно змінити, щоб люди не боялись ТЦК  Дощі та заморозки: синоптикиня попередила українців про погіршення погоди  Вдарять перші морози — в Укргідрометцентрі дали прогноз погоди на 14 жовтня  Де будуть перші заморозки в неділю: прогноз погоди на 13 жовтнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
14.10.2024 215

Максимальна ціна за сім років: в Україні здорожчав популярний овоч

Ціни на помідори повзуть догори.

281c134f904287b87d76c14f9df64d6b_14.10.24

В Україні тепличні комбінати підвищують ціни на томати. Однією з причин стало суттєве зниження пропозиції тепличних овочів на ринку, попит на які залишається досить стабільним. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомили аналітики проєкту EastFruit.

Виробники зазначили, що вибірки томатів у тепличних комбінатах скоротилися через прохолодну погоду і середньодобову температуру повітря, яка поступово знижується.
Так, станом на 11 жовтня, тепличні помідори надходили у продаж по 55-65 грн/кг ($1,33-1,58/кг), залежно від якості та обсягу запропонованої партії. Це в середньому на 10% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Експерти підкреслили, що нові ціни в даному сегменті ринку залишаються найвищими, як мінімум за останні сім років моніторингу.

За словами продавців, причиною такої ситуації є обмежена пропозиція томату на ринку.

"Більшість дрібних виробників зараз практично завершили реалізацію і пропонують томати тільки дрібним оптом, водночас якість такої продукції часто невисока. Водночас збори у стаціонарних теплицях також залишаються малооб'ємними, тому комбінати відпускають продукцію також невеликими партіями", – йдеться у повідомленні.

Аналітики додали, що наразі томати закритого ґрунту в Україні вже коштують у середньому на 22% дорожче, ніж за аналогічний період 2023 року. Багато виробників повідомили про намір вже наступного тижня зробити чергові спроби підвищити ціни в даному сегменті, оскільки навіть після подорожчання попит на помідори залишається досить високим.

Раніше повідомлялося, що в Україні зростання цін на продукти може прискоритися у вересні-жовтні. Зокрема, можуть здорожчати овочі та молочні продукти.

Оценка материала:

5.00 / 2
Максимальна ціна за сім років: в Україні здорожчав популярний овоч 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
14.10.2024 215
Еще материалы раздела «Економіка»