НОВИНИ ДНЯ: Голубці з гарбузом: цікавий рецепт вегетаріанської страви  Середа в Україні буде мокрою та холодною: прогноз на 16 жовтня  Комбриг "Хартії" виступив за обмеження демократичних прав ухилянтів: що він пропонує  Росії не залякати НАТО погрозами, - Рютте  В Україні вдарять заморозки, частину областей накриють дощі: синоптикиня дала прогноз на середу  Переведення годинника 2024. Коли Україна перейде на зимовий час  ЄС інвестує російські гроші у збройову промисловість України – WPвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.10.2024 252

В Україні вдарять заморозки, частину областей накриють дощі: синоптикиня дала прогноз на середу

Українців попереджають про суттєві зміни погоди в середу, 16 жовтня. На частину регіонів чекають заморозки, а інші області накриють дощі, подекуди дуже сильні.

Температура буде коливатися в залежності від регіону. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Найбільш відчутне похолодання торкнеться західних областей України. У нічний час температура може знизитися до 0-3°C, що призведе до перших заморозків.

Вдень термометри покажуть +9… +12°C, хоча на Закарпатті буде дещо тепліше – до +16°C. При цьому опади у західних областях не прогнозуються, і навіть можливе сонячне прояснення.

На півночі України прогнозують хмарну та дощову погоду. Температурний режим вдень очікується на рівні +8…+11°C., а періодичні дощі зроблять атмосферу ще більш осінньою.

У центральних областях України можливі дощі, але температурні показники будуть дещо вищими, ніж на півночі. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +9…+13°C.

Схід України 16 жовтня також накриють дощі, втім погода тут буде ще теплішою - вдень температура досягне +11…+14°C.

У південних регіонах України прогнозують дощі, місцями навіть сильні зливи. Вдень температура повітря коливатиметься від +11 до +16°C.

У Києві 16 жовтня буде хмарна та дощова погода. Вночі температура опуститься до +3, +4°C, а вдень підніметься до +10°C.

Заморозки поки що очікуються лише в західних областях. Проте з 17 по 20 жовтня похолодання пошириться на більшу частину країни, що збільшить ризик нічних заморозків і може торкнутися більшої кількості регіонів.

Нагадаємо, після періоду дощів та суттєвого похолодання в Україні очікується повернення комфортної теплої погоди. Потепління, яке можна буде умовно назвати бабиним літом, прогнозується вже 20 жовтня.

Як повідомляв OBOZ.UA, синоптик Наталія Птуха розповіла, що зима 2024-2025 років в Україні може бути м'якшою, ніж у попередні роки. Однак холодні періоди все ж таки можливі.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні вдарять заморозки, частину областей накриють дощі: синоптикиня дала прогноз на середу 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
16.10.2024 252
Еще материалы раздела «Суспільство»