Життя та Стиль
Суспільство
Кіш з сьомгою та шпинатом: цікавий рецепт французької страви
Кіш — смачна страва, яка прекрасно підійде для сніданку, обіду чи як закуска для святкового столу.
На сторінці katherine.nari показали, як приготувати смачний та ароматний кіш. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Вершкове масло - 100 г
Борошно пшеничне -200 г
Яйця - 2 шт.
Сіль
Твердий сир - 100 г
Сьомга - 400 г
Вершки 33% - 250 мл
Шпинат - 70 г
Приготування:
- Холодне масло порізати на кубики та перетерти з борошном;
- Додайте яйце, сіль та замісіть тісто;
- Покладіть його в герметичний контейнер та залишити відпочити на 30 хв у холодильнику;
- Тісто розкачайте та викладіть у форму. Зверху тіста застеліть фольгу та насипте щось (бобові підійдуть), щоб воно не піднялося;
- Випікайте у розігрітій до 180°C духовці близько 15 хв;
- Поки готується тісто, натріть сир на тертці. Можна залишити половину сиру, щоб посипати ним кіш, коли він буде вже готовий;
- Зніміть шкірку з риби, витягніть кісточки та наріжте кубикам;
- Якщо використовуєте свіжий шпинат, то наріжте його;
- Зʼєднайте яйце, сир, вершки та шпинат;
- Викладіть рибу на тісто та залийте рідкою сумішшю. Випікайте у розігрітій до 180°C духовці близько 30 хв;
- Посипте тертим сиром і поставте у духовку ще на 5 хв.
Начинку ви можете змінити на власний розсуд, вона може бути грибною, з шинкою, овочевою тощо.