НОВИНИ ДНЯ: США оголосили про пакет допомоги Україні на 425 млн доларів: яку зброю він містить  Шольц заявив про готовність поговорити з Путіним про мир в Україні  Коли відбудеться наступна зустріч "Рамштайн": у Білому домі відповіли, хто і коли визначатиме дату  До України суне антициклон: яку погоду він принесе 18 жовтня   У Байдена відреагували на можливу участь солдатів КНДР у війні проти України  Зеленський заінтригував заявою про ППО: є рішення щодо "Шахедів" і деяких ракет  В Україні 17 жовтня переважно без опадів, вдень до +12°, уночі можливі заморозкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
17.10.2024 425

Якою буде зима 2024: несподіваний прогноз синоптиків

Якою буде зима 2024-2025 - прогноз погоди.

Якою буде зима цього року в Україні - питання, яке цікавить кожного українця. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

За словами завідувачки відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України, кандидатки географічних наук Віри Балабух, антициклон спричинить аномальну погоду в Україні -- зима цього року в Україні очікується теплою.

Як пояснила експертка, в Атлантиці формується потужний антициклон, який виштовхуючи тепле повітря із субтропіків у бік України, спричинить встановлення аномальних для зими в нашому кліматичному поясі температур.

Яка температура буде зимою

За словами Віри Балабух, цієї зими середня температура повітря взимку триматиметься на рівні 1-2 градуси вище норми, буде коливатися в межах від +5 до -5 градусів.

Загалом, як наголошує Балабух, підвищення зимових температур є тенденцією останніх десятиліть. Вже стає нормальним, що температурні показники січня наближаються до типових температурних показників листопада.

Але це не виключає короткочасних значних похолодань. Взимку 2024-2025 року можливі короткочасні арктичні вторгнення, які спричинять короткочасні, на два-три дні значні морози.

Загалом зима буде такою ж теплою та м’якою, як і минулого року, з переважанням помірних температур.

Оценка материала:

5.00 / 3
Якою буде зима 2024: несподіваний прогноз синоптиків 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
17.10.2024 425
Еще материалы раздела «Суспільство»