НОВИНИ ДНЯ: США оголосили про пакет допомоги Україні на 425 млн доларів: яку зброю він містить  Шольц заявив про готовність поговорити з Путіним про мир в Україні  Коли відбудеться наступна зустріч "Рамштайн": у Білому домі відповіли, хто і коли визначатиме дату  До України суне антициклон: яку погоду він принесе 18 жовтня   У Байдена відреагували на можливу участь солдатів КНДР у війні проти України  Зеленський заінтригував заявою про ППО: є рішення щодо "Шахедів" і деяких ракет  В Україні 17 жовтня переважно без опадів, вдень до +12°, уночі можливі заморозкивсі новини дня
17.10.2024 203

В "Енергоатомі" заявили про значний резерв потужності після завершення ремонту на АЕС

"Енергоатом" фіксує значний резерв потужності. Це пов'язано з виходом із ремонту енергоблоків на всіх підконтрольних Україні атомних електростанціях.

_aes_foto__vitalii___nosach_rbk_ukrai__na_7346_e36caa7c5456ed4d20233d7fe4756159_650x410_17.10.24

Про це заявив голова "Енергоатому" Петро Котін, пише РБК-Україна з посиланням на "Інтерфакс-Україна". Про це повідомляють Контракти.UA.

Він розповів, що зараз працюють усі дев'ять енергоблоків атомний електростанцій. Вони видають таку потужність, яка потрібна енергосистемі.

"Маємо значний резерв потужності, яку зможемо додати за потреби", - уточнив Котін.

Проблеми з генерацією в Україні

Нагадаємо, за словами президента України Володимира Зеленського, під час російських обстрілів, які посилилися навесні цього року, в Україні було знищено всі теплові електростанції та пошкоджено частину гідроелектростанцій.

Тому основним джерелом генерації електроенергії залишилися атомні електростанції. Влітку енергоблоки на АЕС виводили на плановий ремонт. На цьому тлі в Україні запроваджували жорсткі графіки відключень світла.

Але минулого тижня стало відомо, що у роботу вивели усі дев'ять енергоблоків на підконтрольних Україні АЕС. Тому рівень генерації зріс.

Директор енергетичних програм "Центру Разумкова" Володимир Омельченко розповів у коментарі РБК-Україна, що регулярні графіки можуть повернутися вже в листопаді.

Оценка материала:

5.00 / 2
В "Енергоатомі" заявили про значний резерв потужності після завершення ремонту на АЕС 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
17.10.2024 203
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»