НОВИНИ ДНЯ: Трамп відзначився цинічною заявою про Зеленського і війну  Північна Корея вступає у війну: як і скільки бійців КНДР допомагатимуть Путіну вбивати українців  До якого моменту будуть заблоковані активи РФ: у Раді ЄС дали відповідь  В Україні на вихідних нічні заморозки до -5°, подекуди пройдуть дощі  В більшості областей України очікують дощі та заморозки: прогноз погоди на 19 жовтня  В Україні 18 жовтня без опадів, уночі - сильні заморозки  Киян попереджають про нічні заморозки до -3°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.10.2024 240

Психологічні факти: чому людям подобається Геловін

Геловін – свято, яке вже давно вийшло за межі однієї країни та припинило бути простим приводом для дитячих ігор і розваг.

75852e2a896741f3fc0b00f2cd70841f_19.10.24

Сьогодні воно стало справжнім культурним феноменом, що захоплює людей різного віку. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

На сторінці villarvalerie розповіли, чому ж Геловін викликає таку велику симпатію у дорослих і малих.

Відчуття контролю над страхом

Однією з найважливіших причин, чому людям подобається  Геловін, є можливість пережити страх у контрольованому середовищі. Тематика жахів, яка оточує свято, створює атмосферу тривоги та хвилювання, проте без реальної загрози. Коли ми дивимося фільми жахів або беремо участь у страшних заходах, наше тіло вивільняє адреналін та ендорфіни. Ці гормони не лише підвищують рівень енергії, але й можуть створити відчуття задоволення і звершень.

Простір для самовираження

Геловін дає людям унікальну можливість висловити свої внутрішні страхи та емоції. Вони можуть "випустити" своїх внутрішніх "демонів", надягаючи костюми, які відображають їхні страхи чи бажання. Це свято дозволяє грати ролі, які можуть бути зовсім протилежними повсякденному життю, а це допомагає розширити горизонти сприйняття.

Геть від повсякденності

Для багатьох Геловін – можливість втекти від рутинних проблем. Заходи, пов'язані зі святом, дозволяють людям "втекти" від буденності, долучитися до веселощів, декорувати оселю, зробити костюми чи приготувати цікаві страви. Цей процес може стати цікавим хобі, яке покращить настрій і подарує відчуття радості.

Гарне свято для тривожних людей

Цікаво, що багато людей, які страждають на тривожні розлади, обожнюють Геловін. Це свято може бути своєрідною терапією, яка дозволяє їм вивільнити власні емоції. Геловін дає можливість на короткий час стати кимось іншим – персонажем, якого не обтяжують буденні проблеми.

Соціальна взаємодія

Геловін також стимулює соціальну взаємодію. Тусовки, святкування з друзями чи сімейні зібрання на честь цього свята надають можливість об'єднатися з близькими людьми. Обговорення костюмів, приготування частувань та участь у різноманітних заходах створюють позитивну атмосферу, а це зміцнює зв'язки.

Геловін  дозволяє людям приймати та переживати власні емоції, шукати нові способи самовираження і зрештою просто отримувати задоволення від процесу. Тож наступного разу, коли святкуватимете Геловін, пам'ятайте, що це свято – більше, ніж просто костюми й солодощі, це можливість пережити емоції, відчути адреналін та зблизитися з близькими людьми.

Оценка материала:

5.00 / 2
Психологічні факти: чому людям подобається Геловін 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.10.2024 240
Еще материалы раздела «Суспільство»