НОВИНИ ДНЯ: Україна не матиме повної ескадрильї F-16 до кінця року, - WSJ  Шольц відреагував на План перемоги Зеленського  Кіш з сьомгою та шпинатом: цікавий рецепт французької страви  Коли Андрія Первозванного 2024 року: святкуємо за новим календарем, історія, традиції  Якою буде зима в Україні та коли почнуться заморозки: новий прогноз  Таємні додатки до Плану перемоги: Зеленський розповів деталі  Биточки по-селянськи: готуються просто і дуже легко, смачніше відбивних чи котлетвсі новини дня
Бізнес
Економіка
18.10.2024 337

Бізнес готується до падіння гривні — опитування НБУ

Український бізнес покращив свої оцінки ділової активності на наступні 12 місяців і зберіг позитивні прогнози щодо інвестицій, проте очікування стосовно інфляції та курсу гривні погіршилися.

Про це повідомляють Контракти з посиланням на пресслужбу Національного банку (НБУ).

За даними щоквартального опитування Національного банку України, проведеного з 31 липня до 28 серпня 2024 року серед 655 керівників підприємств із 21 регіону, індекс ділових очікувань підприємств піднявся до 100,6% проти 99,5% у попередньому кварталі.

Бізнес очікує зростання обсягів виробництва товарів і послуг, збільшення інвестицій в обладнання й інвентар, однак погіршив прогноз щодо фінансово-економічного стану підприємств і кількості працівників.

Також зафіксовано погіршення інфляційних очікувань уперше за останні вісім кварталів — до 9,7% у річному вимірі, порівняно з 9% у попередньому кварталі. Основним фактором цього є зростання курсових очікувань, адже бізнес прогнозує девальвацію гривні до 43,72 грн/$ протягом наступних 12 місяців.

Оценка материала:

5.00 / 2
Бізнес готується до падіння гривні — опитування НБУ 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
18.10.2024 337
Еще материалы раздела «Економіка»