Життя та Стиль
Суспільство
Щоб деруни були пухкими і не потемніли: секрети приготування
Як приготувати деруни, які не потемніють і будуть пухкими: які інгредієнти додати.
Картопляні деруни – одна з найпопулярніших серед українців страв, яку готують за різноманітними рецептами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Не завжди деруни виходять пухкими та золотавого кольору. Тому господині шукають інгредієнт, який зробить їх пухкими. Що стосується темного кольору, він, звісно, не робить деруни менш смачними, але якщо позбутися його нескладно, чому б ні.
Щоб деруни були пухкими та пишними
Досвідчені кухарі пропонують додавати до тіста крохмаль, а ще дотримуватися таких порад.
- Вибирати для приготування тверду, крохмалисту картоплю.
- Смажити деруни одразу після натирання картоплі.
- Картоплю не натирати, а подрібнити на м'ясорубці чи взагалі блендером.
- Щоб деруни були, як оладки, додати до приготовленої для картопляників суміші 1-2 ст. л. крохмалю.
- Для тіста достатньо 2-3 ст. л., щоб вони не були "гумовими".
- Смажити деруни необхідно на добре розігрітій сковорідці.
Щоб деруни не потемніли
Існує декілька лайфгаків, які допоможуть зберегти деруни гарними. Один з них – це додати цибулиний сік, кисломолочні продукти і соду.
1. Рецепт дерунів, які не потемніють
Інгредієнти:
- картопля – 5 шт.
- цибуля – 1 шт.
- яйце – 1 шт.
- сода, згашена оцтом – 1 ч. л.
- борошно – 2 ст. л.
- сметана – 1 ст. л.
- Картоплю натріть на дрібній тертці.
- Додайте подрібнену цибулю.
- Вбийте яйце.
- Додайте одну столову ложку сметани та одну чайну ложку гашеної соди.
- Ретельно перемішайте і додавайте борошно, тісто має нагадувати за консистенцією густу сметану.
- Посоліть і поперчіть.
- Тісто викладайте на розігріту сковороду ложкою, обсмажуйте картопляні оладки на середньому вогні близько 7 хвилин з кожного боку.
Приготування:
Щоб приготувати деруни, які не потемніють, можна додати трохи лимонного соку.
2. Рецепт дерунів, які не потемніють
Інгредієнти
- картопля – 0,5 кг
- борошно – 1 ст. л.
- яйце – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- сік лимона – 1 ч. л.
- сіль, перець чорний – за смаком
- Картоплю почистити та натерти на дрібній терці або подрібнити на м'ясорубці.
- Масу поеласти у друшляк, віджати та додати лимонний сік, перемішати.
- Додати подрібнену цибулю, борошно, яйце, сіль і перець. Знову ретельно перемішати.
- Після цього прогріти сковороду, влити олію та викладати масу за допомогою ложки.