НОВИНИ ДНЯ: Деякі рішення Байдена щодо України можуть допомогти Трампу, - Bloomberg  У РФ стурбовані економічними витратами на продовження війни в Україні, - ISW  Як зберегти очищену картоплю, щоб вона не потемніла  На Марсі вода могла бути ще раніше, ніж вважалося: вчені дослідили найстаріший марсіанський метеорит  В Україну йдуть дощі та мокрий сніг: де і коли буде мокро  Погода в Україні різко зміниться: готуйтеся до снігу та морозів  Сніг на сході і заході: синоптик розповіла, яку погоду в Україні очікувати 26 листопадавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.10.2024 363

Гарбузові пундики: рецепт смачної випічки

Гарбузові пундики – чудові смаколики, які потішать вас і ваших близьких. Їхній м’який, ніжний смак з легким пряним ароматом робить їх ідеальними для будь-якої пори року, особливо – в осінній сезон.

b28c3da9e902b417f9ae14e81707ac13_21.10.24

Гарбуз – символ осені і його можна використовувати не лише для приготування супів чи запіканок, а й для створення смачних десертів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

На сторінці annasimiachko показали цікавий рецепт приготування гарбузових пундиків.

Інгредієнти

Молоко - 150 мл

Цукор - 120 г

Дріжджі - 25 г

пюре гарбузове - 250 г

масло вершкове - 50 г

цукор ванільний - 2 пакетики

сіль

кориця - 1 пакетик

яйце - 3 шт.

борошно - 480 г

олія - 750 мл

Приготування:

  • Почистьте гарбуз від шкірки й насіння, наріжте кубиками і відваріть з дрібкою кориці та ванільним цукром до м’якості. Це приблизно 10-15 хвилин.
  • Подрібніть його до пюреподібної консистенції блендером або пропустіть через сито.
  • В теплому молоці розчиніть дріжджі, цукор і 100 г борошна. Залиште на 10-15 хвилин.
  • В окремій мисці змішайте гарбузове пюре, яйце, 2 жовтки, решту цукру та ванільний цукор. Потім додайте опару.
  • Почніть поступово вводити решту борошна, замішуючи тісто. Воно має бути м’яким і трохи липким.
  • Наприкінці додайте вершкове масло кімнатної температури і вимішуйте тісто ще 10-15 хв. За потреби можна додати ще трохи борошна.
  • Накрийте тісто рушником і залиште підходити в теплому місці на 1-1,5 години, доки об’єм не збільшиться вдвічі.
  • Після того, як тісто підніметься, розкачайте його на посипаній борошном поверхні товщиною близько 1 см.
  • Виріжте круги за допомогою склянки чи форми, а в центрі зробіть невеликий отвір. Залиште пундики на 30 хв підійти.
  • Розігрійте олію в глибокій пательні чи фритюрниці.
  • Смажте пундики на середньому вогні по кілька штук одночасно до золотавого кольору приблизно по 2-3 хв з кожного боку.
  • Викладіть їх на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.
  • Ще гарячі пундики обкатайте в суміші цукру й кориці.

Смачного!

Гарбузові пундики – це чудовий спосіб потішити себе і своїх близьких смачним десертом, який неодмінно додасть затишку вашій осінній атмосфері.

Оценка материала:

5.00 / 2
Гарбузові пундики: рецепт смачної випічки 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
21.10.2024 363
Еще материалы раздела «Суспільство»