Життя та Стиль
Суспільство
Неймовірний крокембуш: цікавий рецепт французького десерту
Крокембуш – це не просто десерт, це справжній витвір мистецтва, який стане надзвичайною прикрасою вашого столу.
На сторінці kbrzak розповіли, як приготувати смачний французький десерт, який сподобається навіть тим, хто не їсть солодкого. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти:
Тісто:
- молоко – 190 мл
- вода – 190 мл
- масло – 150 г
- борошно – 225 г
- яйце – 7-8 шт.
Крем:
- жовтки – 6 шт.
- пудра цукрова – 60 г
- борошно – 60 г
- цукор – 60 г
- молоко – 600 мл
- вершки – 200 мл
Кюлі:
- полуниця – 300 г
- цукор – 60 г
- крохмаль кукурудзяний – 20 г
- гілочки мʼяти
- цедра лайма
Для карамелі:
- цукор – 100-150 г
Приготування:
- Для заварного тіста молоко, воду і масло доведіть до кипіння та додайте борошно. Заваріть тісто і залиште його трохи охолонути.
- По одному вмішайте в тісто яйця. Воно має падати стрічкою з лопатки.
- Для крему жовтки змішайте з цукровою пудрою і борошном.
- Молоко з цукром доведіть до кипіння.
- Додайте молоко для жовтків і ретельно все перемішайте.
- Вилийте все до сотейника і заваріть крем.
- Коли крем охолоне, додайте збиті вершки.
- За допомогою кондитерського мішка видавіть майбутні профітролі на пергамент і поставте до розігрітої 190°C духовки на 15 хвилин, а потім ще на 15-20 хвилин за температури 165°C.
- Для полуничного кюлі перебийте блендером полуницю з мʼятою і додайте цедру лайма. Прогрійте суміш, додайте цукор з крохмалем і заваріть усе.
- Наповніть профітролі кремом і кюлі.
- Для карамелі розтопіть цукор, вмочітьу нього профітролі та одразу формуйте основу крокембуша. Кожен наступний ряд має бути меншим за попередній.
Крокембуш – це вишуканий французький десерт, який можна легко приготувати вдома. Його неперевершений смак та ефектний вигляд неодмінно здивують ваших гостей, навіть тих, хто не є шанувальником солодкого.