НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток від 21 до 27 жовтня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 21-27 жовтня 2024 року  В Україну зайде антициклон. Синоптик дала прогноз на 21 жовтня  Коли в Україні востаннє переведуть годинники на зимовий час 2024 року  Солдати Кім Чен Ина в Україні: яка мета відправлення військ КНДР на війну  В Україні тиждень почнеться з нічних морозів, вдень - до +16°  Стало відомо, коли Україна отримає перші літаки Mirage 2000всі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
20.10.2024 173

Чи вступить Україна в НАТО: у Байдена відповіли

Серед членів НАТО поки що немає консенсусу щодо запрошення України до Альянсу.

ca9ab6370e8c2ba16be2bd4caf07ce38_20.10.24

План перемоги президента Володимира Зеленського у першому пункті передбачає, що Україну вже зараз мають запросити до НАТО. Втім, у Байдена кажуть, що зробити це поки неможливо. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомляє високопоставлений представник адміністрації президента США, йдеться на сайті Білого дому.

Серед членів НАТО триває дискусія щодо запрошення. Наразі немає консенсусу щодо того, щоб запропонувати Україні вступ.

Водночас у Білому домі нагадали, що на саміті НАТО, що відбувся в липні, всі 32 члени Альянсу підтвердили, що Україна перебуває на незворотному шляху до членства.

Отже, питання полягає в тактиці того, як заохочувати цей шлях і як досягти консенсусу щодо наступних кроків. У Білому домі заявили, що "президент Байден хоче, щоб Україна перемогла, і США забезпечить ці зусилля належними ресурсами".

Зі слів представника адміністрації Байдена, "на карту поставлено дуже багато".

Раніше посол України в Великій Британії Валерій Залужний заявив, що Україна підсилить НАТО, ставши ініціатором змін. Адже війна змінюється, а Альянс має готуватися до неї та перебудовувати свою військову спроможність.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи вступить Україна в НАТО: у Байдена відповіли 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
20.10.2024 173
Еще материалы раздела «Ранкова кава»