Життя та Стиль
Суспільство
Рецепт заливного пирога з фаршем на кефірі
Особливість приготування заливного пирога на кефірі в тому, що він не вимагає тривалого замішування та піднімання тіста. Як начинку використовуйте будь-який фарш.
Пиріг виходить повітряним із соковитою апетитною начинкою з фаршу. Його зручно брати із собою в дорогу, на роботу чи дати дитині до школи. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Кефір - 300 мл
яйця курячі - 2 шт.
борошно пшеничне - 90 г
розпушувач - 1 ч. л.
Сіль - 0,5 ч. л.
фарш курячий - 300 г
цибуля ріпчаста - 1 шт.
перець чорний мелений
сіль
- Цибулю очистіть, промийте і дрібно наріжте.
- Фарш викладіть у миску. Додайте цибулю, перець чорний мелений та сіль. Перемішайте.
- Для тіста: теплий кефір з'єднайте з яйцями, сіллю, борошном та розпушувачем. Перемішайте.
- Форму для запікання вистеліть пергаментом та вилийте половину тіста. Викладіть на тісто м'ясну начинку і за допомогою ложки розподіліть її формою, злегка вдавлюючи в тісто. Зверху вилийте другу половину тіста. Поставте пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів, на 40 хвилин. Готовий пиріг дістаньте із духовки. Щойно він трохи охолоне, вийміть його з форми і подайте до столу.
Поради:
Перед тим, як відправити пиріг у духовку, за бажанням посипте його кунжутом.
Готовність пирога перевірте дерев'яною шпажкою.