НОВИНИ ДНЯ: Гарріс має сумніви в придатності Трампа до президентства  Росія змушена частіше обмінювати військовополонених з Україною, - ISW  Неймовірний крокембуш: цікавий рецепт французького десерту  Зеленський про ядерну зброю, НАТО і спосіб зупинити Росію: головні тези інтерв’ю на телемарафоні  Церковний календар на листопад 2024 року: коли Собор архистратига Михаїла і Введення у храм Богородиці  Невелика хмарність, вночі подекуди заморозки: прогноз погоди в Україні на 21 жовтня  В Україні на вихідних нічні заморозки до -5°, подекуди пройдуть дощівсі новини дня
Політика
Україна
21.10.2024 136

"Укроборонпром" отримав нового гендиректора: хто ним став

Наглядова рада Акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість" призначила на посаду генерального директора Олега Гуляка.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на прес-службу АТ "УОП" у Facebook. Про це повідомляють Контракти.UA.

Згідно з інформацією Акціонерного товариства, призначенню Олега Гуляка генеральним директором "Укроборонпрому" передували пошук та оцінка кандидатів.

Їх проводило українське представництво Odgers Berndtson - міжнародної компанії, що спеціалізується на доборі керівників вищої ланки.

"На посаду керівника "Укроборонпрому" претендувало понад 20 осіб, з яких до шорт-листа потрапили три кандидати. З ними наглядова рада провела фінальну співбесіду та визначилася з кандидатурою", - розповіли у компанії.

Уточнюється, що до співбесід з претендентами із шорт-листа були залучені представники посольств США, Великої Британії та ФРН.

"Олег Гуляк добре знає нагальні потреби війська, є досвідченим керівником. Головні завдання, які стоять тепер перед ним - збільшувати обсяги виробництва і надалі, завершити реформу державного сектору ОПК і побудову ефективної антикорупційної інфраструктури", - розповів міністр з питань стратегічних галузей промисловості Герман Сметанін.

Голова наглядової ради "Укроборонпрому" Давід Ломджарія наголосив: "Для нас вкрай важливо, що найбільшу державну оборонну компанію очолила людина, яка має досвід роботи в Міністерстві оборони України та керівника напрямку логістики ЗСУ".

"Це - професіонал, який чудово розуміється на тому, що саме потрібно для Сил оборони України. Він є справжнім лідером: ініціативним, відповідальним та ефективним. Тому ми вирішили призначити генеральним директором товариства Олега Гуляка. Я вдячний нашим партнерам з Odgers Berndtson за якісну роботу, а іншим претендентам на посаду - за участь у конкурсі", - повідомив голова наглядової ради компанії.

Новопризначений генеральний директор АТ "УОП" Олег Гуляк зауважив, що "вдячний за довіру очолити "Укроборонпром".

"Наша праця є надважливою для досягнення перемоги над ворогом. Попереду багато роботи, важливих завдань і нових викликів. Проте впевнений, разом із нашою командою ми досягнемо необхідних результатів", - підсумував він.

Олег Гуляк - родом з Миколаївської області. У Збройних силах України служить з 1993 року. На початку військової кар'єри був заступником командира розвідувальної роти аеромобільної дивізії.

У період 2004-2005 рр. брав участь у миротворчих операціях у складі окремого механізованого батальйону Українського миротворчого контингенту в Республіці Ірак. А у період з 2007 по 2010 рр. - був командиром 95 окремої аеромобільної бригади у місті Житомир.

Обіймав посаду заступника командувача силами Антитерористичної операції.

Він також був керівником Військової академії у місті Одеса. А у вересні 2021 року тодішній Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний призначив Гуляка командувачем Сил логістики.

З 1 липня 2024 року Гуляк працював радником генерального директора "Укроборонпрому" з питань військового співробітництва компанії, зміцнюючи зв'язки АТ із Силами оборони.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Укроборонпром" отримав нового гендиректора: хто ним став 5.00 5 1
Політика / Україна
21.10.2024 136
Еще материалы раздела «Україна»