Життя та Стиль
Суспільство
Карпатська грибна юшка: рецепт улюбленої страви
Справжня грибна юшка сповнена ароматом лісу та кожен її ковток подарує вам тепло та затишок.
Гриби, особливо ті, що ростуть у Карпатах, мають неповторний смак і аромат, який неможливо порівняти з магазинними. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
На сторінці mil_alexx_pp поділилися рецептом ароматної та смачної карпатської грибної юшки, яка потішить вас та ваших близьких в холодні осінні вечори. Ця страва не лише смачна, але й вкрай поживна, адже в ній поєднуються натуральні інгредієнти, які насичують організм вітамінами та мікроелементами.
Інгредієнти
Картопля - 900 г
Копчена курка - 350 г
Сушені білі гриби - 100 г
Олія - 40 г
Цибуля - 150 г
Морква - 200 г
Борошно - 1.5 ст. л
Сметана - 300 г
Вода - 1.5-2 л
Плавлений сир - 1 шт.
Сіль
Перець
Паприка
Приготування:
- Залийте окропом сушені гриби та залиште їх на 30 хв;
- У каструлю вкиньте нарізану картоплю та м’ясо, залийте водою та поставте варитися;
- Злийте з грибів воду та обсмажте їх на 1 ст. л олії близько 5 хв;
- Перекиньте гриби в каструлю, не забудьте зняти піну в процесі приготування;
- Влийте на пательню олію та обсмажте цибулю;
- Додайте дрібно натерту моркву та можна ще 1-2 зубчики часнику, перемішайте все та смажте ще 5 хв;
- На пательню вкиньте борошно та влийте олію, ретельно вимішайте все;
- Потім перемішайте разом з цибулею та морквою;
- Додайте сметану, сіль, перець і паприку;
10. Якщо юшка виходить дуже густою, влийте 1-2 черпаки води;
11. Додайте плавлений сирок і ретельно вимішуйте все до однорідності;
12. Додайте до супу і проваріть ще 5-7 хв, потім знімайте з плити.
Поради:
- Замість сушених грибів можна використати свіжі, в такому разі вам знадобиться 400-500 г.
Карпатська грибна юшка — це ідеальна страва для сімейного обіду або вечері. Її приготування не займе багато часу, але результат вас приємно здивує.