НОВИНИ ДНЯ: Хрумкий запечений гарбуз: рецепт надзвичайно смачного гарніру  На острові Крит археологи розкопали священні ворота Арханеського палацу  Німецький гігант Rheinmetall назвав свою найуспішнішу техніку в Україні  Путін підставив Сі Цзіньпіна: експерт пояснив, чим може обернутися співпраця РФ з КНДР  Вʼялені томати: рецепт смачної закуски  Білорусь припинила будувати військове містечко біля України: супутникові знімки  Яка буде погода на наступних вихідних: прогнозвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.10.2024 146

Вʼялені томати: рецепт смачної закуски

В’ялені томати — це чудова закуска, яка вдало доповнить ваші улюблені страви.

ab60a36a50025129ec2addd74491c691_28.10.24_1

На сторінці nowbynaturesupps поділилися рецептом, як швидко та просто приготувати цю апетитну закуску вдома, не витрачаючи багато часу й зусиль. Такий рецепт дозволяє отримати природний, насичений смак без додаткових консервантів і надлишкової кількості солі. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

помідори стиглі - 1 кг

часник - 3-4 зубки

розмарин свіжий - 2-3 гілочки

олія оливкова - 1 скл.

сіль

перець чорний мелений

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 120°C і застеліть деко пергаментом.
  2. Розріжте помідори навпіл і вийміть із них трохи насіння, щоб вони швидше висушилися.
  3. Розкладіть помідори на підготовлене деко зрізом догори.
  4. Посипте овочі сіллю і перцем.
  5. Поставте деко до духовки і дайте помідорам повільно висохнути протягом 2-4 годин, залежно від їхнього розміру. Вони мають зменшитися та зморщитися, але все ще бути трохи м’якими та не повністю зневодненими.
  6. До стерилізованої банки викладіть шарами сушені помідори з нарізаним часником і гілочками свіжого розмарину.
  7. Налийте до банки оливкову олію, повністю покривши помідори, часник і розмарин. Переконайтеся, що всі помідори занурені в олію.
  8. Щільно закрийте банку та зберігайте її в холодильнику.

Смак з часом посилиться. Помідори можна їсти за кілька годин після маринування, але їхній смак стане ще кращим через кілька днів.

В’ялені томати, приготовлені вдома, вирізняються особливим смаком та ароматом. Окрім цього, ви можете контролювати кількість спецій і солі, підлаштовуючи рецепт під свій смак. Це особливо актуально для людей, які дотримуються здорового способу життя і прагнуть уникати надмірного споживання солі й консервантів. Домашні в’ялені томати можна додавати до салатів, паст, піци, бутербродів або просто подавати як закуску.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вʼялені томати: рецепт смачної закуски 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
28.10.2024 146
Еще материалы раздела «Суспільство»