НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток від 28 жовтня до 3 листопада  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 28 жовтня – 3 листопада 2024 року  Синоптик дала прогноз на 28 жовтня в Україні та назвала дату похолодання  “Окупувати Москву та скинути Путіна”: американський філософ запропонував модель перемоги   В Україні пропонують запровадити обов'язкову накопичувальну пенсію: що це може змінити   Жовтневе тепло мине: в Україні різко зміниться погода, що прогнозують синоптики  В Україні відновили бронювання від мобілізації, але з умовою: що вирішив Кабмінвсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
27.10.2024 186

США через Китай вирішили озброїти свої кораблі Patriot, - Reuters

США прагнуть озброїти свої кораблі ракетами протиповітряної оборони Patriot. Це пов'язано з побоюванням гіперзвукової зброї Китаю.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Reuters. Про це повідомляють Контракти.UA.

Анонімні джерела видання заявили, що побоюючись, що Китай розгорне гіперзвукову зброю для потоплення кораблів у Тихому океані, Військово-морські сили США просуваються до плану озброїти деякі свої судна ракетами-перехоплювачами Patriot.

Один представник промисловості сказав, що розміщення на борту кораблів ВМС високогнучких перехоплювачів Patriot Advanced Capability-3 Missile Segment Enhancement, які використовуються в основному в армії США, передбачає досягнення китайських ракетних технологій, включаючи використання високоманевровної гіперзвукової зброї.

Розвиток гіперзвукової зброї

В останні роки багато країн працюють над створенням власної гіперзвукової зброї середньої та великої дальності.

Так, в травні цього року у Китаї показали відео випробувань аналога російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листопаді минулого року під час міжнародного авіашоу.

Натомість США та Японія вирішили спільно створити нову ракету проти гіперзвукової зброї.

Оценка материала:

5.00 / 2
США через Китай вирішили озброїти свої кораблі Patriot, - Reuters 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
27.10.2024 186
Еще материалы раздела «Ранкова кава»