НОВИНИ ДНЯ: Синоптик дала прогноз на 28 жовтня в Україні та назвала дату похолодання  “Окупувати Москву та скинути Путіна”: американський філософ запропонував модель перемоги   В Україні пропонують запровадити обов'язкову накопичувальну пенсію: що це може змінити   Жовтневе тепло мине: в Україні різко зміниться погода, що прогнозують синоптики  В Україні відновили бронювання від мобілізації, але з умовою: що вирішив Кабмін  В ISW пояснили, чому Путін перебільшує успіхи РФ у Курській області  Гутерріш зустріччю з Путіним порушив позицію ООН щодо підтримки МКС, - Кислицявсі новини дня
Бізнес
Економіка
27.10.2024 788

В Україні ціни на популярний овоч побили семирічний рекорд: що відомо

Оптові ціни на огірки встановлено в діапазоні 80-100 грн/кг, що в середньому на 24% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

f6177e5e6f59f5b703a699c6ba8a0253_27.10.24_1

В Україні стрімко дорожчають тепличні огірки. Ціни рвонули вгору через дефіцит овоча, але попит водночас залишається стабільним, що дає змогу й надалі підвищувати ціни. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомляє EastFruit.

Аналітики проєкту EastFruit зазначили, що оптові ціни на огірки встановлено в діапазоні 80-100 грн/кг ($1,94-2,42/кг), що в середньому на 24% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Нинішні ціни на тепличні огірки в Україні є найвищими, як мінімум, за останні сім років.

У зв'язку з ситуацією, що склалася, багато імпортерів уже готуються почати масові закупівлі огірків у Туреччині. Зазвичай імпортні огірки починають надходити на внутрішній ринок із другої половини жовтня, коли пропозиція від місцевих фермерів різко падає.

Зазначається, що зараз тепличні огірки в Україні вже в середньому на 29% дорожчі, ніж в аналогічний період минулого року.

Експерти не виключають, що оптові ціни підвищуватимуть доти, доки на ринок не почнуть масово надходити імпортні огірки.

Раніше ТСН.ua повідомляв, що робити, щоб щоб огірки росли як на дріжджах.

Оценка материала:

5.00 / 3
В Україні ціни на популярний овоч побили семирічний рекорд: що відомо 5.00 5 3
Бізнес / Економіка
27.10.2024 788
Еще материалы раздела «Економіка»