НОВИНИ ДНЯ: Синоптик дала прогноз на 28 жовтня в Україні та назвала дату похолодання  “Окупувати Москву та скинути Путіна”: американський філософ запропонував модель перемоги   В Україні пропонують запровадити обов'язкову накопичувальну пенсію: що це може змінити   Жовтневе тепло мине: в Україні різко зміниться погода, що прогнозують синоптики  В Україні відновили бронювання від мобілізації, але з умовою: що вирішив Кабмін  В ISW пояснили, чому Путін перебільшує успіхи РФ у Курській області  Гутерріш зустріччю з Путіним порушив позицію ООН щодо підтримки МКС, - Кислицявсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
26.10.2024 150

В Україні частково відновили бронювання військовозобов'язаних

Кабінет Міністрів України частково відновив бронювання військовозобов’язаних працівників. Мова йде про тих, хто отримав статус заброньованих до 31 травня 2024 року. Такі працівники зможуть безперешкодно подовжити термін бронювання на аналогічний термін.

Відповідне рішення за пропозицією першого заступника Міністра оборони було погоджене на засідання уряду, повідомляють Контракти з посиланням на Урядовий портал.

"Це забезпечить стабільну роботу стратегічно важливих галузей економіки, в тому числі тих, які працюють на оборону. Водночас аудит рішень про присвоєння статусу критично важливих підприємств, які були ухвалені в останні чотири місяці, триватиме до 15 листопада", - йдеться в повідомленні.

У департаменті комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України вказали, що причиною аудиту є аномальне зростання кількості заброньованих працівників та критично важливих підприємств.

Зазначається, що після цього аудиту відповідальні міністерства визначать, чи мали місце недобросовісні дії та, чи є у них потенційно корупційний характер. В уряді планують оновити критерії бронювання та скоригувати їх так, щоб цей механізм працював як на користь безпеки і оборони, так і економіки.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні частково відновили бронювання військовозобов'язаних 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
26.10.2024 150
Еще материалы раздела «Ранкова кава»