НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"  У четвер Україні прогнозують погіршення погоди: дощ, сніг та ожеледицю  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.11.2024 820

Ферментована капуста: цікавий рецепт від Євгена Клопотенка

Ферментовані продукти — це смачно та корисно, а квашена капуста багата на вітамін С, пробіотики та має приємну хрумку текстуру, яка смакуватиме у багатьох стравах.

4e63fea3e33cd875d644fe172d11bab1_04.11.24_1

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко показав, як приготувати смачну та хрумку ферментовану капусту. Рецепт розраховано на 3 л банку. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Капуста - 2-2,5 кг

Морква - 1 шт.

Сіль - 2 ст. л

Приготування:

  1. Качани капусти помийте, за необхідності зніміть з них верхнє листя. Пошаткуйте на терці чи поріжте тонкими смужками.
  2. Порізану капусту розкладіть на поверхні столу, додайте натерту на терці морквину та сіль у розрахунку 2 столові ложки (без гірки) на трилітрову банку капусти.
  3. Перемішайте все руками, але не віджимайте, це дуже важливо, якщо ви любите саме хрумку капусту.
  4. Щільно і по вінця набийте суміш у банку.
  5. Залиште ферментуватися у теплому місці. За день-два капуста пустить сік, тому варто під банку поставити глибоку миску чи тарілку. Не лякайтеся, якщо на цьому етапі у приміщенні ви відчуєте не надто приємний аромат, згодом він зникне.
  6. Капуста буде готова для вживання за 3-4 доби.
  7. Зберігати її треба в холодильнику.

Поради:

  • Якщо у вас 1 кг капусти, то треба 15-20 г солі (1 ст. л без гірки).

Ферментація капусти збагачує її корисними пробіотиками, які підтримують здорову мікрофлору кишківника, покращують травлення та зміцнюють імунітет. Квашена капуста також багата на вітамін С, що робить її особливо корисною для зміцнення організму в холодну пору року.

Квашену капусту можна подавати разом із картопляними стравами, додавати до вінегрету чи використовувати як гарнір до м'яса. Капуста також добре поєднується із солоними огірками та іншими овочами, створюючи гармонійне доповнення до обіду.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ферментована капуста: цікавий рецепт від Євгена Клопотенка 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
04.11.2024 820
Еще материалы раздела «Суспільство»