НОВИНИ ДНЯ: Що поставити на стіл, щоб 2026 рік приніс удачу: Кінь точно не встоїть  ЄС уклав угоду для України, але не таку, як хотіли: чому план зірвався і чи зіграє це на руку Кремлю  Зметуть з тарілки першими: 8 смачних бутербродів на Новий рік 2026  ЄС надасть кредит 90 млрд євро: Мерц сказав, коли Україна отримає кошти  Що подарувати на Новий рік чоловікові, якому "нічого не треба": 12 найкращих варіантів  Росія може відповісти на репараційний кредит судовими позовами: Reuters з'ясувало наслідки  Святий вечір 2025: які традиції, що має бути на столі та що категорично забороненовсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.11.2024 646

Чи потрібно зливати розсіл квашеної капусти

Після закваски капусти у банці, відрі чи іншій місткості через деякий час починає утворюватися сік і витікати через край. Чи є він "зайвим", чи потрібно зливати розсіл квашеної капусти

f5fc7f6d5328e4d208f1c2e41f00caab_05.11.24_1

Як кажуть експерти кулінарії весь сік, що потрібний для квашення капусти, залишається в банці, те, що не потрібно, виливається через край. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Щоб капуста дотре заквасилась та вийшла смачною, вона повинна бути повністю покритою розсолом, саме в ньому овоч набуває потрібних якостей.

Якщо розсолу буде недостатньо, з'явиться наліт і капусту буде їсти неможливо. Таке може статися і через інші причини, серед них особливості сорту капусти, яку засолили, забагато моркви, яку додали до капусти тощо. Якщо капуста не дає соку під час бродіння, вона просто псується, покривається нальотом, сохне, тоді капусту можна просто викинути.

Під час процесу закваски, якщо капуста не дуже соковита або частина розсолу витікає, треба доливати або розсіл, або кип'ячену воду.

Розсіл, якщо капуста заквашена правильно, повинний литися через край. Його ні в якому разі зливати не можна. Що потрібно видаляти, так це піну, яка утворюється на початку бродіння. Не можна під час квашення капусти лазити до неї без потреби, особливо руками.

Коли поверх капусти утворюється піна, а розсіл починає виливатися, проткніть капусту в кількох місцях.  Для цього можна скористатися дерев'яною паличкою.  Обов'язково протикайте капусту до самого дна.

Готову квашену капусту зберігайте у холодильнику чи прохолодному приміщенні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи потрібно зливати розсіл квашеної капусти 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
05.11.2024 646
Еще материалы раздела «Суспільство»