НОВИНИ ДНЯ: Зарплати чиновників в Україні зросли на 49% за рік — дані Мінфіну  РФ втрачає артилерійську перевагу над Україною, але компенсує це авіабомбами, - Sky News  Блінкен пояснив, чому Україні не нададуть запрошення до НАТО  Вихідні в Україні будуть хмарними і з опадами, до +9°  Погода в Україні вихідними: синоптик розповів, де буде +12  Якою буде погода в Україні на День Миколая: прогноз синоптикині Діденко  Якою буде погода на Миколая: Наталка Діденко попередила про змінивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.11.2024 546

Чи потрібно зливати розсіл квашеної капусти

Після закваски капусти у банці, відрі чи іншій місткості через деякий час починає утворюватися сік і витікати через край. Чи є він "зайвим", чи потрібно зливати розсіл квашеної капусти

f5fc7f6d5328e4d208f1c2e41f00caab_05.11.24_1

Як кажуть експерти кулінарії весь сік, що потрібний для квашення капусти, залишається в банці, те, що не потрібно, виливається через край. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Щоб капуста дотре заквасилась та вийшла смачною, вона повинна бути повністю покритою розсолом, саме в ньому овоч набуває потрібних якостей.

Якщо розсолу буде недостатньо, з'явиться наліт і капусту буде їсти неможливо. Таке може статися і через інші причини, серед них особливості сорту капусти, яку засолили, забагато моркви, яку додали до капусти тощо. Якщо капуста не дає соку під час бродіння, вона просто псується, покривається нальотом, сохне, тоді капусту можна просто викинути.

Під час процесу закваски, якщо капуста не дуже соковита або частина розсолу витікає, треба доливати або розсіл, або кип'ячену воду.

Розсіл, якщо капуста заквашена правильно, повинний литися через край. Його ні в якому разі зливати не можна. Що потрібно видаляти, так це піну, яка утворюється на початку бродіння. Не можна під час квашення капусти лазити до неї без потреби, особливо руками.

Коли поверх капусти утворюється піна, а розсіл починає виливатися, проткніть капусту в кількох місцях.  Для цього можна скористатися дерев'яною паличкою.  Обов'язково протикайте капусту до самого дна.

Готову квашену капусту зберігайте у холодильнику чи прохолодному приміщенні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи потрібно зливати розсіл квашеної капусти 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
05.11.2024 546
Еще материалы раздела «Суспільство»