НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"  У четвер Україні прогнозують погіршення погоди: дощ, сніг та ожеледицю  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.11.2024 307

Як приготувати смачні деруни: ось який інгредієнт в жодному разі не можна додавати

Досвідчені кулінари поділилися, чи потрібно в деруни додавати борошно та інші компоненти.

Смачні, поживні, ароматні, з легкою скоринкою – це все про деруни. Важко знайти людину, якій би не подобалася ця проста страва. Сьогодні існує чимало варіантів її приготування, але багато хто припускається серйозної помилки, додаючи в деруни всього лише один інгредієнт, якому там не місце. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Насамперед професійні кухарі впевнені, що найсмачнішими виходять ті деруни, які містять мінімальну кількість продуктів. До цієї страви обов'язково входять натерта картопля і цибуля. Чи потрібно відтискати картоплю для дерунів? У мисці обов'язково залишиться овочевий сік – його важливо злити.

Потім до картопляно-цибулевої маси вбивають одне яйце. Додають за смаком сіль і перець. Тут важливо не переборщити – спеції не повинні "перебивати" смак картоплі.

Багато хто сперечається, чи потрібно в деруни додавати борошно? Виявляється, саме від цього інгредієнта краще відмовитися. Інакше деруни вийдуть "гумовими", сухими зверху і з непропеченою "серединкою". Якщо ж ви готуєте велику кількість дерунів і хочете, щоб вони довше полежали, додайте 2-3 ложки борошна на 1,5 кг картоплі.

Також щоб суміш не потемніла, можна замінити борошно ложкою сметани. Якщо деруни виходять надто рідкими, щоб не використовувати борошно чи крохмаль, просто видаліть зайву вологу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як приготувати смачні деруни: ось який інгредієнт в жодному разі не можна додавати 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
08.11.2024 307
Еще материалы раздела «Суспільство»