НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"  У четвер Україні прогнозують погіршення погоди: дощ, сніг та ожеледицю  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.11.2024 256

Кремове картопляне пюре: рецепт гарніру, який можна заморозити та розігріти перед подаванням

Кремове картопляне пюре: рецепт гарніру, який можна заморозити та розігріти перед подаванням.

153a57d84b3ad0cff8e79b5c474c7b85_09.11.24_1

Якщо у вас раптово з'являються на порозі гості чи немає часу приготувати повноцінну вечерю, готовий гарнір у морозилці може полегшити завдання. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Картопля - 2500 г

вершковий сир - 250 г

олія - 1 ст. л.

Сметана - 150 г

часниковий порошок - 0,5 ч. л.

мускатний горіх - щіпка

сіль

свіжомелений чорний перець

1. Покладіть картоплю, нарізану кубиками, у велику каструлю і залийте холодною водою. Переконайтеся, що вона вкрита водою не менше ніж на 2 см.

2. Доведіть воду до кипіння на сильному вогні, потім зменште його до середнього і варіть картоплю, поки виделка не буде легко проколювати її, 20-25 хвилин.

3. Злийте картоплю в друшляк і поверніть її в каструлю. Кілька разів перемішайте, щоб картопля пропарилася в гарячій каструлі і видалила зайву вологу.

4. Додайте в каструлю вершковий сир, олію та сметану, а потім розімніть картоплю товкачем до однорідної маси. Уникайте надмірного перемішування, інакше картопля стане клейкою, але не бійтеся розминати її доти, доки вона не стане м'якою і легкою.

5. Приправте картоплю часниковим порошком, мускатним горіхом, сіллю та перцем. Перемішайте до однорідності.

6. Це картопляне пюре можна зберігати в холодильнику до двох днів, а потім розігріти в духовці за температури 180 градусів, накривши фольгою, протягом 45 хвилин або в мікрохвильовій печі з кроком в 1 хвилину, помішуючи між розігрівами. Його також можна заморозити окремими порціями. Викладіть порції по 1 склянці на пергамент і заморозьте. Після заморожування зніміть із картоплі пергамент і зберігайте у пакетах для заморожування до шести місяців. Розморозьте в холодильнику, а потім розігрійте, як зазначено вище.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кремове картопляне пюре: рецепт гарніру, який можна заморозити та розігріти перед подаванням 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
09.11.2024 256
Еще материалы раздела «Суспільство»