НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"  У четвер Україні прогнозують погіршення погоди: дощ, сніг та ожеледицю  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.11.2024 252

Хитрість, якою користуються кухарі в ресторанах: навіщо обсмажувати томатну пасту

Томатну пасту незмінно використовують для приготування різноманітних соусів до гарнірів або інших страв. Її додають до рагу і супів для покращення їхніх смакових якостей. Тому важливо правильно її готувати.

Колись томатну пасту обов'язково обсмажували перед тим, як додати її до будь-якої страви. Пов'язано це з тим, що раніше цей продукт продавали в бляшанках і потрібно було позбутися неприємного присмаку заліза. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Однак, цим правилом не варто нехтувати і сьогодні. Навіть, якщо ви готуєте томатну пасту самостійно. І ось чому.

Річ в тому, що томатна паста — це концентрована кислота, а тому, якщо її не обсмажити, вона може стати причиною печії.

А ще, якщо додати необсмажену томатну пасту, наприклад, в суп, то картопля в страві не звариться до кінця й залишиться твердою. Так відбувається саме через створення кислого середовища.

Коли ми пасеруємо томатну пасту, то відбувається процес карамелізації. Завдяки цьому продукт не лише позбавляється зайвої кислинки, але й краще розкриває свої аромат і смак.

В процесі обсмажування не забудьте додати трішки цукру. Цим ви збалансуєте кислоту пасти. Потім влийте зовсім трохи кип'яченої води і дайте страві прокипіти протягом 2-3 хвилин. Не забувайте постійно помішувати, щоб вона не прилипала до поверхні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Хитрість, якою користуються кухарі в ресторанах: навіщо обсмажувати томатну пасту 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
08.11.2024 252
Еще материалы раздела «Суспільство»