НОВИНИ ДНЯ: Кандидат у канцлери Німеччини Мерц назвав умову, за якої надав би Україні ракети Taurus  Від 50 тисяч гривень на місяць: банки домовилися про обмеження карткових переказів  Наприкінці тижня похмуру дощову погоду може змінити сонечко з морозом: дані від синоптика  В Україні 10 грудня дощ і мокрий сніг, на півдні вдень до 11° тепла  Яких "сюрпризів" очікувати від погоди 10 грудня: прогноз синоптикині  Мокрий сніг з дощем. Синоптик розповіла, яку погоду чекати 10 грудня  Мокрий сніг, дощ чи взагалі без опадів: якою буде погода в Україні 9 груднявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.11.2024 326

Голубці без мʼяса: цікавий рецепт улюбленої страви

Традиційні голубці — популярна страва, але цей вегетаріанський варіант стане цікавою та смачною новинкою для тих, хто прагне урізноманітнити меню чи шукає легший спосіб приготувати улюблену страву.

da210ce15afbcacb8b0a1303e06b85a1_09.11.24_1

На сторінці einavhakounfood показали, як приготувати смачну капусту, начинену ароматним рисом із зеленню. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Білокачанна капуста

Круглий рис - 2 склянки

Велика цибулина

Часник - 4 зубчики

Петрушка

Кінза

М'ята

Оливкова олія - 3 ст. л

Сіль

Чорний перець

Мускатний горіх

Лимонний сік - 1/2 шт.

Приготування:

  1. Дрібно наріжте цибулю, часник і зелень.
  2. Добре перемішайте рис і спеції в мисці.
  3. Зріжте краї капусти та зробіть квадратну форму. Відокремте листя і відваріть 5 хвилин в киплячій воді. Можна зварити капусту цілком і потім відокремити листя.
  4. Змішайте рис, цибулю, часник та зелень і все перемішайте.
  5. Викладіть начинку на кожен квадрат капусти та загорніть.
  6. Застеліть форму пергаментом  і щільно викладіть голубці шарами.
  7. Змішайте в мисці 2 склянки окропу, чверть склянки оливкової олії, столову ложку солі, половину чайної ложки чорного перцю та лимонний сік.
  8. Зверху полийте голубці  соусом, накрийте пергаментом та кришкою.
  9. Випікайте в розігрітій до 170°C духовці протягом двох годин.

10. Дістаньте та залиште на 15 хвилин охолоджуватися.

11. Переверніть на тарілку для подавання та насолоджуйтесь.

Поради:

  • Для більш насиченого смаку до начинки можна додати гриби або подрібнені горіхи, які забезпечать цікавий аромат та текстуру.

Голубці без м’яса стануть справжньою знахідкою для тих, хто любить знайомі страви в новому виконанні, крім того, їх справді дуже легко готувати.

Оценка материала:

5.00 / 2
Голубці без мʼяса: цікавий рецепт улюбленої страви 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
10.11.2024 326
Еще материалы раздела «Суспільство»