Життя та Стиль
Суспільство
Фондю з грибами на сковороді: рецепт ефектної страви
Фондю з грибами на сковороді: рецепт ефектної страви
Для подавання фондю з грибами на сковороді жодних спеціальних пристроїв або металевих шампурів вам не потрібно. Однак вам знадобиться багато хліба для вмочання. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
оливкова олія - 1 ст. л.
гриби нарізані - 1 ст.
сіль
свіжомелений чорний перець
біле вино - 2 ст. л.
жирні вершки - 3 ст. л.
сир гауда (нарізаний кубиками) - 300 г
хліб
1. Розігрійте духовку до 190 градусів.
2. У сковороді середнього розміру, придатній для використання в духовці, розігрійте оливкову олію на середньому вогні.
3. Додайте гриби, приправте сіллю та перцем, а потім обсмажте до готовності, 4–5 хвилин.
4. Додайте в сковороду біле вино і доведіть до кипіння. Випаруйте вино, поки воно майже повністю не вбереться, а потім збийте в ньому густі вершки та доведіть до кипіння.
5. Додайте гауду та поставте сковороду в духовку. Випікайте, поки сир не розплавиться (вам може знадобитися перемішати його один раз, щоб сприяти рівномірному плавленню), 6-8 хвилин. Подавайте одразу ж із хлібом для вмочання.