НОВИНИ ДНЯ: Цьогорічна осінь увійшла до трійки найтепліших в історії Києва  Казахстанський тенге впав за російським рублем  В Україні різко здорожчали яйця: яка причина і чого очікувати  Синоптики сказали, коли чекати справжньої зими  Сирський озвучив результати змін у підготовці військових  Зеленський пояснив, чому телефонні дзвінки Путіну не зміцнюють Україну  Шольц про ракети Taurus: ми дискутуємо, чи надавати Україні окремі системивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.11.2024 295

Гарбузовий чизкейк: смачний осінній десерт, який не потрібно випікати

Чизкейк з гарбуза — смачно і корисно.

ae9160019c102828e33603e6808691bf_13.11.24_1

Надзвичайно цінний для нашого організму та одночасно дешевий та доступний овоч використовується для приготування найрізноманітніших осінніх та не лише страв. Серед цікавих рецептів — гарбузовий чизкейк, який не потребує випікання. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Десерт дуже просто приготувати, не потрібно випікати, ніхто не здогадається, з чого він.

Рецепт гарбузового чизкейка

Інгредієнти:

  • Пісочне печиво - 200 г
  • Розмʼякшене масло - 30 г

Для заливки

  • Відварений гарбуз - 600 г
  • Сік одного апельсину
  • Крем-сир - 400 г
  • Цукор - 100 г
  • Желатин - 18 г
  • Ванільний цукор
  • Вода - 100 мл

Приготування:

  • Зробити основу для чизкейка. Будь-яке пісочне печиво перебити в крихту, змішати з маслом і викласти, втрамбовуючи, на дно розʼємної форми. Поставити в холодильник.

Готуємо заливку

  • Желатин заливаємо холодною водою і залишаємо набухати.
  • Всі інші інгредієнти для заливки кладемо у блендер.
  • Розігріваємо желатин до розчинення. Перемішуємо і додаємо до інших інгредієнтів.
  • Перебиваємо всі інгредієнти для заливки в однорідну масу і виливаємо на основу з печива. Ставимо в холодильник.

Повноцінний чизкейк готовий. "Але він буде ще смачнішим, якщо до нього додати апельсинову нотку", — розповіла авторка рецепта.

Щоб приготувати апельсиновий конфі,  200 мл соку виливаємо у каструлю, насипаємо 35-50 г цукру, залежно від того, наскільки солодкі апельсини, та ставимо нагріватися. У 50 г мл холодного апельсинового соку розчиняємо крохмаль. Коли сік закипить, вливаємо крохмаль і варимо до загустіння, безперервно помішуючи. Остуджуємо, помішуючи, щоб не було гаряче, і виливаємо зверху на гарбузову заливку. Ставимо все в холодильник — мінімально потрібно годин 5, а краще на ніч.

Оценка материала:

5.00 / 2
Гарбузовий чизкейк: смачний осінній десерт, який не потрібно випікати 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
13.11.2024 295
Еще материалы раздела «Суспільство»