НОВИНИ ДНЯ: У Польщі пояснили, що потрібно зробити перед початком переговорів про припинення війни  В Україну йдуть дощі та мокрий сніг: прогноз погоди на четвер від Укргідрометцентру  В Україні 14 листопада очікується мокрий сніг, вночі до 2° морозу  Україну незабаром засипле снігом: названо дату перших опадів  Теза про закінчення війни в Україні за 24 години - це фантазія оточення Трампа, - експерт  Умєров сподівається на збереження формату "Рамштайн" під час президентства Трампа  Мокрий сніг та ожеледиця: синоптикиня попередила про різке погіршення погодивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.11.2024 219

Смажені пиріжки з мʼясом: рецепт від Савви Лібкіна

Спробуйте приготувати ці смачні й соковиті пиріжки, які ще називають книшиками.

1e57f49a034c274dd2f43a204890c525_14.11.24_1

Відомий український ресторатор Савва Лібкін поділився унікальним рецептом смажених пиріжків з м’ясом. Це рецепт його бабусі – справжній скарб, адже пиріжки готуються легко, виходять смачними, ситними та ідеально підходять для швидкого перекушування. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

борошно - 400 г

жовток яєчний - 2 шт.

кефір - 150 мл

сметана - 50 г

сіль - 1 ч. л.

Цукор - 1 ч. л.

сода

олія - 50 г

стегенця курячі - 500 г

цибуля - 50 г

Приготування:

  1. У глибокій мисці змішайте борошно, жовтки, кефір, сметану, сіль, цукор і соду. Ретельно замісіть тісто. Воно має бути м’яким та ніжним і водночас не липнути до рук та посуду.
  2. Дайте тістові "відпочити" 30 хвилин. Це важливо для того, щоб воно набуло оптимальної консистенції.
  3. Зробіть фарш із курячих стегенець та підсмажте з дрібно нарізаною цибулею на слабкому вогні, доки начинка не стане золотавою. Охолодіть ї, перш ніж загортати в тісто.
  4. Розкачайте тісто в тонкий пласт і змастіть його олією. На край тіста викладіть начинку, обережно згорніть його в рулет, а потім поділіть на шматочки, використовуючи долоню.
  5. Розігрійте на пательні олію і смажте пиріжки до утворення золотавої скоринки. Обсмажуйте їх на середньому вогні з обох боків, щоб вони добре просмажилися і були хрумкими.
  6. Після смаження викладіть пиріжки на дерев’яну дошку та накрийте рушником. Дайте їм настоятися 15-20 хвилин. Це дозволить тістові стати ще м’якшим, а аромату начинки – краще розкритися.

Поради:

  • Для соковитості можна додати до начинки трохи вершкового масла.
  • Експериментуйте з начинкою: до курятини можна додати гриби, тертий сир або навіть смажені овочі.
  • Щоб пиріжки не пересушувалися після смаження, накривайте їх рушником або фольгою.

Смажені пиріжки за рецептом бабусі Савви Лібкіна – не лише швидкий, а й дуже смачний варіант домашньої випічки, яка сподобається всій родині.

Оценка материала:

5.00 / 2
Смажені пиріжки з мʼясом: рецепт від Савви Лібкіна 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
14.11.2024 219
Еще материалы раздела «Суспільство»