Життя та Стиль
Суспільство
Пряжені пундики з салом: простий рецепт ласощів з Полтавщини
Пундики - пласкі пиріжки, які смажили на пательні в смальці чи олії. Потім їх викладали стовпчиком, додаючи засмажку з сала та цибулі та неодмінно їли гарячими.
Про те, як готувати пряжені пундики з Полтавщини, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "Всесвіт Рецептів". Про це повідомляють Контракти.UA.
Що потрібно для пряжених пундиків
Для того, щоб приготувати пряжені пундики з Полтавщини, треба такі інгредієнти:
- борошно - 500 г
- яйце - 1 шт.
- цибуля - 2 шт.
- сало - 150 г
- кефір - 300 мл
- цукор - 1/2 ч. л.
- сода - 1/2 ч. л.
- сіль - 1/2 ч. л.
- олія - для смаження
Як готувати пряжені пундики
Готувати тісто на пундики дуже легко. Розбийте в глибоку миску яйце та збийте його вінчиком. Потім додайте цукор та сіль, а також влийте кефір.
Раніше замість кефіру використовували кисле молоко, але з часом інгредієнт стали замінювати на більш доступний. До того ж використання кефіру полегшує процес приготування пундиків загалом.
Для того, щоб пундики були пишними, борошно просійте в окрему миску, додавши соду. Обережно влийте в борошно кефірну суміш та вимішайте тісто.
Готове тісто залиште відпочити на 15-20 хвилин, накривши посуд рушником. Тим часом приготуйте засмажку.
Для цього сало потрібно нарізати на маленькі кубики та обсмажити його на пательні до шкварок.
Очистьте цибулю, наріжте її кільцями або кубиками та додайте до шкварок. Присмажте цибулю до золотистого кольору та перекладіть засмажку в інший посуд.
Розділіть тісто на 12 частин та розкачайте кожну на корж діаметром 10-12 см, завтовшки 3-4 мм. Обсмажте пундики в олії до рум'яної скоринки з кожного боку.
Перекладіть пундики на застелене пергаментом деко, склавши їх стовпчиками з трьох коржів. Засмажку потрібно покласти між пундиками.
Розігрійте духовку до 130-140 градусів та випікайте пундики протягом 6-7 хвилин.
До речі, раніше ми писали про те, як готувати курячі гомілки в гарбузі за рецептом Клопотенка.
Читайте також, як готувати буцики з бринзою та салом.