НОВИНИ ДНЯ: В Україні 14 листопада очікується мокрий сніг, вночі до 2° морозу  Стармер тисне на Байдена заради 20 млрд для Києва і дозволу на удари по РФ — Telegraph  Чому в Україні зростають ціни: інвестиційний банкір Фурса здивував відповіддю  Експерт про нову команду Трампа: переважна більшість - антипутінського налаштування  Україну незабаром засипле снігом: названо дату перших опадів  Теза про закінчення війни в Україні за 24 години - це фантазія оточення Трампа, - експерт  Умєров сподівається на збереження формату "Рамштайн" під час президентства Трампавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
14.11.2024 268

Спочатку чи наприкінці приготування: коли треба солити холодець, щоб він мав ідеальний смак

Навіть досвідчені кухарі не завжди можуть дати правильну відповідь на це запитання.

196891f314d9675255750a1eb606cf6a_14.11.24_1

Розповідаємо, посилаючись на матеріал Ukr.Media, коли треба солити холодець – спочатку чи наприкінці приготування. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Коли треба солити холодець, щоб він був надзвичайно смачним

Зазвичай холодець варять шість-вісім годин, тому досвідчені господині не додають сіль одразу, адже під час тривалого приготування вода випаровується, навіть якщо страва вариться на дуже повільному вогні. Тож якщо посолити бульйон одразу, наприкінці приготування він може бути пересоленим.

А якщо додати до бульйона воду, щоб покращити його смак, то холодець не застигне.

Втім, страву не рекомендовано солити й наприкінці приготування, бо м’ясо не встигне просолитися, тоді холодець вийде недосоленим і несмачним. Тому рекомендовано солити бульйон за півтори години до готовності. Цього часу вистачить для того, щоб м’ясо добре просолилося, а випаровування води не вплинуло на смак бульйону.

Скільки ж треба додавати солі в холодець, щоб смак був збалансованим? Професійні кухарі рекомендують додавати півтори чайної ложки солі на кожні 2 літри бульйону та кілограм м’яса. Сіль треба використовувати крупну, щоб не пересолити бульйон і м’ясо.

Оценка материала:

5.00 / 2
Спочатку чи наприкінці приготування: коли треба солити холодець, щоб він мав ідеальний смак 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
14.11.2024 268
Еще материалы раздела «Суспільство»