НОВИНИ ДНЯ: Особистий бюджет на 2026 рік: як сформувати, що врахувати  Коли варити кутю взимку 2025–2026: точні дати, народні традиції та повір’я  Рютте: Китай і Росія можуть синхронізувати напад на Тайвань і Європу  Гороскоп на 22 грудня за картами Таро: Водоліям - приємні зустрічі, Левам - компліменти  Росія розірвала військові угоди з 11 країнами Заходу, серед них — сусіди України  Гороскоп на 22 грудня: Козерогам - втома, Стрільцям - розвиток  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 22–28 груднявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.11.2024 505

Скільки та як варити куряче філе, щоб воно було соковитим: секрети приготування

Секрети приготування курячого філе соковитим.

f5d440b5012241fc0d1af7f7fc0cb43f_19.11.24_1

Щоб куряче філе після варіння не перетворилося на сухе тверде м'ясо, яке складно ковтати, потрібно знати певні тонкощі приготування. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Скільки варити куряче філе

Скільки часу варити куряче філе, щоб воно було соковитим, залежить від об’єму -- маленькі шматки філе зваряться швидше, ніж великі, і це логічно.

Зазвичай, філе середнього розміру  вариться 15-20 хвилин, філе до 200 г — 15 хвилин, а філе понад 200 г — від 20 до 25 хвилин.

Але річ не лише у розмірі філе, розповідаємо секрети варіння соковитого філе від шеф-кухаря.

Як приготувати куряче філе, щоб воно було соковитим

Філе можна розрізати на частини, покласти в місткість для варіння і залити холодною водою, щоб вона повністю його покривала. Один з найважливіших секретів приготування соковитого курячого філе — заливати тільки холодною водою. Тоді рідина буде поступово нагріватися, а м’ясо рівномірно готуватися. Якщо залити філе кип'ячою водою, вона одразу зруйнує структуру білка, не буде поступового нагрівання та філе вийде 100% сухим. Варіть на середньому вогні.

Додайте солі та спецій, кришкою не накривайте. Після закипання води варіть куряче філе до 5 хвилин.

Їжте філе теплим, бо, на жаль, коли воно остигне, то знову буде сухим.  Використовуйте його у салатах, у складі яких є соуси на основі олії, сметани та натурального йогурту.

Оценка материала:

5.00 / 2
Скільки та як варити куряче філе, щоб воно було соковитим: секрети приготування 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.11.2024 505
Еще материалы раздела «Суспільство»