НОВИНИ ДНЯ: На Марсі вода могла бути ще раніше, ніж вважалося: вчені дослідили найстаріший марсіанський метеорит  США близькі до рішення передати Україні крилаті ракети JASSM, - Reuters  "Генерали повинні бути в окопах": Зеленський прокоментував реформу системи управління в ЗСУ  Такої смакоти в магазині не придбаєш: ароматна ромова баба, яка "розлітається" за 5 хвилин  Путін відкрито погрожує Україні: РФ готує удари новими ракетами  В Україну йдуть дощі та мокрий сніг: де і коли буде мокро  Третя світова, прориви Росії на фронті та сучасні технології у війні: основні тези Залужноговсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.11.2024 224

Такої смакоти в магазині не придбаєш: ароматна ромова баба, яка "розлітається" за 5 хвилин

Ромова баба — популярний десерт серед українців. Виявляється, готувати її дуже просто.

6ab3a3f4e07fe4cac702e11fcba80612_26.11.24_1

Смачне поєднання рому, ароматного тіста та солодкої глазурі. Ромова баба чудово підійде на святковий стіл. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

пшеничне борошно вищого сорту - 250 г

молоко середньої жирності - 100 мл

вершкове масло - 100 г

родзинки - 80 г

горіхи - 80 г

цукор - 515 г

пресовані дріжджі - 15 г

сире куряче яйце - 1-2 шт

вода - 600 мл

ром - 30-40 г

лимонний сік - за смаком

свіжі чи морожені ягоди - за смаком

листя розмарину - за бажанням

Процес приготування:

  1. Попередньо розмочіть і підсушіть родзинки, викладіть у глибоку ємність та залийте половиною рому. Залишіть на кілька хвилин, щоб просочилися. Підійгійте молоко до кімнатної температури, розчиніть в ньому дріжджі. Додайте 1 ст. ложку борошна і 15 г цукру. Перемішайте і залишіть в теплому місці.
  2. За цей час розтопіть на водяній бані вершкове масло, а також просійте борошно, в центрі гірки з борошна зробіть заглиблення. Яйця збийте міксером до пишності. В заглиблення влийте суміш з молока і дріжджів, замішайте тісто. Поступово додайте яйця, вершкове масло, але трошки залишіть для змащування форми.
  3. Замісіть тісто, воно повинно бути еластичним і однорідним. Додайте до нього родзинки і ром, в якому вони настоювалися, всипте подрібнені горіхи, за потреби можна додати ще борошна. Вимісіть ще раз. Викладіть тісто у миску, накрийте рушником і залишіть на 30-40 хвилин у теплому місці.
  4. Поки підходить тісто, потрібно підготувати форму. Найкраще підійде для кексів. Змажте її залишками масла. Поступово викладіть в неї все тісто, форму потрібно заповнити на 2/3.
  5. Включіть духовку, виставте 180-200 градусів, поставте тісто поряд з розігрітою духовкою, щоб воно ще підійшло. Після цього виставте на решітку і випікайте приблизно 30 хвилин.
  6. З 250 г цукру та 400 мл води зваріть сироп на повільному вогні, охолодіть і влийте в нього решту рому. Добре перемішайте. Готову бабу остудіть, проткніть дерев'яною зубочисткою в кількох місцях, рівномірно полийте сиропом, залишіть, щоб вона просочилася.
  7. Влийте в каструлю решту води на середній вогонь, поступово всипте 250 г цукру, помішуючи, доведіть до кипіння. Повинна вийти консистенція "м'якої кульки". Зніміть з вогню, додайте лимонний сік. Помістіть ємність у посудину з холодною водою і безперервно перемішуйте, поки маса не побіліє. Вона повинна мати консистенцію густої сметани.
  8. Помадкою полийте готовий виріб, за необхідності прикрасьте ягодами і гілочками розмарину.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 2
Такої смакоти в магазині не придбаєш: ароматна ромова баба, яка "розлітається" за 5 хвилин 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.11.2024 224
Еще материалы раздела «Суспільство»