НОВИНИ ДНЯ: Шляхетські гилуни або вареники по-закарпатськи: рецепт, якому понад 100 років  Трамп обвалить валюти країн, що розвиваються, - Bank of America  В Європі відновили дискусії щодо відправки військ в Україну, - Le Monde  Заморожені активи РФ можуть стати козирем у завершенні війни в Україні, - Reuters  Цибуляники: старовинний рецепт голубців, якими ви здивуєте гостей  Рік Зеленої Дерев'яної Змії: астрологиня розповіла, що на нас чекає 2025-го  Синоптики повідомили, коли температура в Україні трохи підвищитьсявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.11.2024 186

Цибуляники: старовинний рецепт голубців, якими ви здивуєте гостей

Цибуляниками називають оладки з цього інгредієнту, але в деяких місцях таку назву дають голубцям. На відміну від більш звичних, ці загортають у шкірку цибулі. Хоча вона надає аромату та багатому смаку, їсти цибулю не обов'язково.

_proekt___2024_11_06t025948_958_29b13d58cd9bc1ae0a2b1a5c6ab859b4_650x410_27.11.24

Про те, як готувати цибуляники, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "НАРОДНА КУХНЯ. ПРОСТІ РЕЦЕПТИ." Про це повідомляють Контракти.UA.

Що треба для цибуляників

Для того, щоб приготувати голубці в цибулі, потрібні ці продукти:

  • цибуля - 7 шт.
  • свинина - 1 кг
  • рис - 1 ст. л.
  • морква - 1 шт.
  • кетчуп - 2 ст. л.
  • вода - пів склянки
  • томатна паста - 1 ст.л.
  • масло - для смаження
  • гірчиця - 1 ст. л.
  • сіль - до смаку

Як готувати голубці в цибулі

Рис потрібно заздалегідь залити окропом, а цибулю почистити. Для цього рецепту радять брати цибулини великого розміру.

Цибулю потрібно почистити та зробити один вертикальний надріз до середини цибулі. Одну цибулину відкладіть, а решту потрібно покласти в каструлю з окропом на 10 хвилин.

Тим часом приготуйте фарш зі свинини, пропустивши його на м'ясорубці. Потім додайте рис, кетчуп і гірчицю, та ретельно перемішайте фарш.

Відварену цибулю потрібно розділити на шари. В кожен "листочок" цибулі потрібно викласти фарш, а потім закрутити цибулину. Перекладіть голубці в пательню та поставте на вогонь.

Відкладену раніше цибулю потрібно подрібнити ножем, моркву - помити, почистити та натерти на великій терці. Розігрійте другу пательню з маслом, а потім всипте цибулю та моркву.

Готуйте засмажку до розм'якшення, потім додайте томатну пасту та борошно. Тоді всипте борошно і перемішайте засмажку. Коли вона буде занадто густою, можна влити воду і довести рідину кипіння.

Залийте цибуляники овочевим соусом та тушкуйте мінімум 40 хвилин, накривши посуд. Після чого голубці в цибулі готові.

Оценка материала:

5.00 / 3
Цибуляники: старовинний рецепт голубців, якими ви здивуєте гостей 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
27.11.2024 186
Еще материалы раздела «Суспільство»