НОВИНИ ДНЯ: На чотири знаки Зодіаку чекає доленосний переворот найближчим часом: хто вони  Чи будуть вибори під час війни: історик оцінив шанси і позицію українців  Хто насправді може припинити війну в Україні за 24 години: експерт відповів  Чи готовий Путін завершити війну: історик оцінив стратегію і ресурси РФ  Харизма замість знань: Трамп пояснив вибір Стіва Віткоффа для важливих перемовин  Не пропустіть: дати колядування, щедрування та посівання за новим стилем 2025–2026  Путін підписав закон, який дозволяє вилучити житло на окупованих територіяхвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
28.11.2024 389

Що робити, щоб котлети не прилипали до сковороди й не розвалювалися: 6 кулінарних хитрощів

З проблемою розвалювання й прилипання котлет до сковороди стикаються навіть професіонали, однак знання цих тонкощів процесу зведе такий ризик до мінімуму.

Щоб котлети не розвалювалися й не прилипали до сковороди під час смаження, досвідчені господині користуються цими хитрощами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

6 дієвих порад, які допоможуть уникнути проблеми прилипання й розвалювання котлет

  1. Сковорідка має бути з товстим дном і неушкодженою поверхнею.
  2. Якщо проблема не у сковороді, тоді варто звернути увагу на фарш. Він має добре тримати форму після ліплення і бути щільної консистенції. Якщо маса на котлети рідка, тоді поставте фарш у холодильник на 20-30 хвилин.
  3. Обов’язково паніруйте сформовані котлети, так вони не розвалюватимуться під час смаження й не прилипатимуть до пательні. Для паніровки підійдуть сухарі, кукурудзяне борошно чи волоські горіхи.
  4. Перед смаженням котлет сковорідку треба добре розжарити з олією. Якщо у вас нова пательня чи ви давно нею не користувалися, спочатку варто прожарити її з сіллю.
  5. Необхідно правильно викладати котлети на сковорідку, вони не повинні займати всю площу, а мають лежати вільно.
  6. Якщо нічого не допомогло, тоді в нагоді стане лайфгак, який допоможе уникнути прилипання та розвалювання котлет. Виріжте коло з пергаменту по діаметру пательні, постеліть на дно, налийте трохи олії і смажте як зазвичай. Так ваші котлетки матимуть золотавий колір та правильну форму.

Оценка материала:

5.00 / 2
Що робити, щоб котлети не прилипали до сковороди й не розвалювалися: 6 кулінарних хитрощів 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
28.11.2024 389
Еще материалы раздела «Суспільство»