НОВИНИ ДНЯ: Візит спецпредставника Трампа до України вже готують, дата визначена, - МЗС  Грибна підлива: рецепт смачного додатку до страв  Синоптики розповіли, на яку погоду чекати в Україні 22 грудня  Погода знову вражає: якими будуть вихідні в Україні  Чи потрібні парасольки? Якої погоди чекати українцям на Різдво  На вихідних погода в Україні зіпсується  Вихідні будуть без морозів, але з опадами, вдень до +7°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.12.2024 287

Як вибрати смачний оселедець з ікрою до святкового столу: на що звернути увагу

Цю рибу полюбляють за її смак та бюджетну вартість, а ще вона дуже корисна для здоров’я, її варто регулярно вживати в холодну пору року.

e6733ce5e81353c944118a3c2cda142f_07.12.24_1

Щоб вибрати жирну непересолену рибу з ікрою, експерти з безпеки харчування рекомендують звертати особливу увагу на ці речі. Тоді після покупки ви не будете розчаровані смаком та якістю придбаного оселедця. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як вибрати оселедець з ікрою: на що варто звернути увагу

Щоб вибрати рибу з ікрою “на око”, дивіться на ці три речі.

  • Розмір. Найкраща риба матиме довжину близько 17 см. Саме вона має оптимальну кількість м’яса, буде помірно жирною і не матиме шкідливих речовин.
  • Ніс. У самця оселедця вузький трохи витягнутий ніс. Тоді як у самки ніс коротший і помітно кругліший. У самця буде масивна округлена спина і пряме, м’яке на дотик черевце. У самки оселедця рівна тонка спина, черевце щільне на дотик та об’ємніше, бо там знаходиться ікра.
  • Шкіра. Якщо помітно, що шкіра трохи відійшла від філе, це може означати, що риба жирна. Тому вона буде смачнішою і не пересоленою.

Варто знати, що несвіжий оселедець матиме каламутні очі, специфічний запах і колір. А щоб не купити пересолену рибу, намагайтеся вибирати більшу за розміром, її практично неможливо пересолити.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як вибрати смачний оселедець з ікрою до святкового столу: на що звернути увагу 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
07.12.2024 287
Еще материалы раздела «Суспільство»