НОВИНИ ДНЯ: Коли закінчиться війна в Україні: базовий прогноз МВФ  Синоптики дали прогноз на останній робочий тиждень грудня  Міноборони допустило до експлуатації у ЗСУ дистанційний модуль ведення вогню: подробиці  Трамп може примусити Україну укласти мир з Росією – Financial Times  Зеленський провів перестановки серед послів: хто втратив та отримав посаду  Синоптики дали прогноз на 23 грудня в Україні  Візит спецпредставника Трампа до України вже готують, дата визначена, - МЗСвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.12.2024 248

Фокача з оливками: рецепт ароматної випічки

Фокача – це витвір кулінарного мистецтва, який тішить ніжною текстурою, хрумкою скоринкою і дивовижним ароматом трав та оливкової олії. Цей рецепт, популярний у всьому світі, відкриває нескінченні можливості для кулінарної творчості.

55d2bc59c001f6518785f6736f428c63_07.12.24_1

Якщо ви ніколи не пекли хліб, на сторінці lacebake розповіли, що цей рецепт стане вашим ідеальним стартом. Ароматний, пухкий та неймовірно смачний, він наповнить ваш дім затишком і теплом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

вода тепла - 390-420 мл

мед (можна цукор або агаву) - 1 ч. л.

олія оливкова - 1 ст. л.

дріжджі швидкорозчинні - 4 г

борошно - 500 г

сіль - 2 ч. л.

Приготування:

  1. У великій мисці змішайте теплу воду, мед, оливкову олію та дріжджі. Додайте борошно й сіль та замісіть тісто. Воно має бути м’яким і трохи липким.
  2. Накрийте миску плівкою або рушником і залиште тісто на вистоювання. Якщо використовуєте нічний спосіб – поставте його до холодильника, якщо швидкий – залиште за кімнатної температури на 1-1,5 години.
  3. Викладіть тісто на деко, змащене оливковою олією, розподіліть його руками, формуючи бажану товщину. Накрийте та залиште ще на 1,5 години.
  4. Перед випіканням зробіть пальцями заглиблення в тісті, додайте начинку (оливки, трави, томати) та щедро змастіть його оливковою олією.
  5. Випікайте на нижній решітці духовки за 220°C протягом 18-23 хвилин до золотавої скоринки.

Поради:

  • Різне борошно вбирає різну кількість води, тому починайте з 390 мл і додавайте до 420 мл, орієнтуючись на консистенцію тіста. Воно має бути м’яким і трохи вологим, але не занадто густим.
  • Найкраще використовувати металеве або алюмінієве деко. Пам’ятайте, що метал краще проводить тепло.
  • Начинки та варіанти: оливки – класика, проте фокачу можна зробити ще цікавішою. Спробуйте додати в’ялені помідори, свіжий розмарин, базилік або навіть сир.

Фокача з оливками – це справжнє гастрономічне задоволення. Вона стане чудовим доповненням до будь-якої страви чи навіть окремою закускою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Фокача з оливками: рецепт ароматної випічки 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
09.12.2024 248
Еще материалы раздела «Суспільство»