Життя та Стиль
Суспільство
Як приготувати курку гриль у духовці
Запечена в духовці ціла курка стане окрасою святкового столу.
Курку замаринуйте в ароматному маринаді на 12 годин, потім запікайте в духовці до золотавого кольору. Як результат, вийде страва з соковитим м'ясом і рум'яною скоринкою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Курка - 1400 г
Часник - 4 зубки
Олія - 3 ст. л.
паприка солодка мелена - 1 ч. л.
часний сушений - 1 ч. л.
Коріандр - 1 ч. л.
Чебрець - 1/2 ч. л.
Куркума - 1/4 ч. л.
перець чорний мелений - 0,5 ч. л.
Сіль - 1,5 ч. л.
Розмарин - 2 гілочки
- Курку випатрайте, видаліть залишки пір'я, зріжте зайвий жир, виріжте ззаду жировик, помийте та обсушіть паперовим рушником.
- До миски вичавіть через прес очищений часник, додайте олію, паприку, сушений часник, коріандр, чебрець, куркуму, чорний мелений перець і сіль. Добре перемішайте та натріть цією сумішшю всю курку. Всередину покладіть розмарин.
- Крила засуньте за спинку, зв'яжіть ніжки одна під іншу. Покладіть до холодильника на 12 годин.
- Курку викладіть на решітку, поставивши під неї деко, і покладіть до заздалегідь розігрітої на 200 градусів духовки на 20 хвилин на режим гриль, потім відключіть та включіть верх і низ духовки та випікайте ще 20 хвилин, потім знову увімкніть режим гриль і випікайте 15 хвилин до золотавого кольору.
Поради:
- Курку можна залишити маринуватися і на добу, а якщо вам треба замаринувати її швидше, то залиште її на дві години за кімнатної температури.