НОВИНИ ДНЯ: Важкий період закінчується: 3 знаки зодіаку відчують полегшення після 5 грудня  Зарплати військовим не підвищать, але будуть контракти з покращеними умовами, - Шмигаль  Росіяни переоцінили свої сили і зазнають втрат: у ЗСУ розповіли про ситуацію у Куп'янську  Моді приймає Путіна з почестями: що означає для України поїздка "фюрера" до Індії  Кремль пропонує "не нападати" на Одесу і Миколаїв, видаючи це як "поступку": ISW про тактику Путіна  США пригрозили Європі вийти з ряду механізмів НАТО та назвали важливу умову, - Reuters  День святого Миколая в Україні: етнографиня розповіла про давні традиції та їхню виховну рольвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.12.2024 502

Як приготувати курку гриль у духовці

Запечена в духовці ціла курка стане окрасою святкового столу.

becc1b7a6b709a065cbb954d8318f9e1_10.12.24_1

Курку замаринуйте в ароматному маринаді на 12 годин, потім запікайте в духовці до золотавого кольору. Як результат, вийде страва з соковитим м'ясом і рум'яною скоринкою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Інгредієнти

Курка - 1400 г

Часник - 4 зубки

Олія - 3 ст. л.

паприка солодка мелена - 1 ч. л.

часний сушений - 1 ч. л.

Коріандр - 1 ч. л.

Чебрець - 1/2 ч. л.

Куркума - 1/4 ч. л.

перець чорний мелений - 0,5 ч. л.

Сіль - 1,5 ч. л.

Розмарин - 2 гілочки

  1. Курку випатрайте, видаліть залишки пір'я, зріжте зайвий жир, виріжте ззаду жировик, помийте та обсушіть паперовим рушником.
  2. До миски вичавіть через прес очищений часник, додайте олію, паприку, сушений часник, коріандр, чебрець, куркуму, чорний мелений перець і сіль. Добре перемішайте та натріть цією сумішшю всю курку. Всередину покладіть розмарин.
  3. Крила засуньте за спинку, зв'яжіть ніжки одна під іншу. Покладіть до холодильника на 12 годин.
  4. Курку викладіть на решітку, поставивши під неї деко, і покладіть до заздалегідь розігрітої на 200 градусів духовки на 20 хвилин на режим гриль, потім відключіть та включіть верх і низ духовки та випікайте ще 20 хвилин, потім знову увімкніть режим гриль і випікайте 15 хвилин до золотавого кольору.

Поради:

  • Курку можна залишити маринуватися і на добу, а якщо вам треба замаринувати її швидше, то залиште її на дві години за кімнатної температури.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як приготувати курку гриль у духовці 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
10.12.2024 502
Еще материалы раздела «Суспільство»