Життя та Стиль
Суспільство
Паштет із курячої печінки з яблуками та вершками: простий рецепт
Особливість приготування паштету з курячої печінки у тому, що він запікається у духовці. Просто викладіть усі інгредієнти у форму, запечіть та перебийте блендером.
Основним інгредієнтом паштету є яблука та вершки, що додадуть страві солодкості та аромату. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
печінка куряча - 500 г
яблуко - 2 шт.
морква - 1 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
вершки 10-15% - 100 мл
вершкове масло - 70 г
лавровий лист - 1 шт.
мускатний горіх - 1/3 ч. л.
перець чорний мелений
сіль
- Печінку промийте, видаліть плівки та наріжте на середні шматочки.
- Яблука промийте, очистіть шкірку, розріжте на четвертинки та видаліть серцевину.
- Цибулю, моркву очистіть та наріжте на невеликі кубики.
- Вершкове масло розтопіть.
- Форму для запікання застеліть пергаментом. Викладіть печінку, цибулю, яблука, моркву, додайте мускатний горіх, лавровий лист. Зверху полийте вершковим маслом і накрийте фольгою.
- Випікайте у заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 25-30 хвилин. Вийміть лавровий лист і дайте трохи охолонути.
- Перекладіть всі запечені інгредієнти в чашу блендера, додайте вершки, чорний мелений перець, посоліть і збийте до однорідної маси. Перекладіть у скляну ємність, накрийте кришкою та відправте в холодильник.
Поради:
- Печінку використовуйте будь-яку.