Життя та Стиль
Суспільство
Як приготувати домашній майонез
Якщо у вас вдома є занурювальний блендер, приготуйте домашній майонез за кілька хвилин, який за смаком не поступається магазинному і не містить консервантів.
Щоб майонез вийшов, обов'язково використовуйте всі інгредієнти кімнатної температури. Рецепт простий і швидкий, де зовсім не потрібно вводити олію тонким струмком, а викласти всі інгредієнти в чашу блендера і збити. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
олія рафінована - 200 мл
яйце куряче - 1 шт.
цукор - 1 ч. л.
Гірчиця - 1 ч. л.
Сіль - 0,5 ч. л.
- Яйце помийте і обсушіть паперовим рушником.
- У високу склянку від блендера налийте олію, акуратно вбийте яйце, щоб жовток залишився цілим. Додайте цукор, гірчицю та сіль. Занурювальний блендер опустіть у склянку, накрийте ним жовток і притисніть його на дно. Збивайте на максимальній швидкості, не відриваючи насадку від дна склянки, доки не почне утворюватися густа маса, а потім можна підняти блендер і збивати вгору-донизу по склянці ще 20-30 секунд. Маса почне густішати, світлішати і перетвориться на соус.
- Спробуйте на смак, додайте за необхідності цукор, сіль або лимонний сік, трохи збийте. Перекладіть у скляну тару та зберігайте в холодильнику не більше 4-5 днів.
Поради:
- Олію можна використовувати на половину з оливковою.
- Майонез можна збити у скляній банці.