Життя та Стиль
Суспільство
Як приготувати пісні голубці на Святвечір: традиційний рецепт українців
Ця страва ідеально підійде, щоб смакувати в піст, також наші предки традиційно готували її на Святвечір.
У приготуванні пісниї голубців немає нічого складного. Головне – дотримуватися пропорцій, і у вас вийде смачна страва на святковий стіл. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
Капуста - 1 великий качан
Рис - 1 скл.
гриби (краще сушені лісові) - 300 г
морква - 1 шт.
цибуля - 1 шт.
паста томатна - 2 ст. л.
сіль, перець, спеції - за смаком
Процес приготування:
- Спочатку потрібно правильно підготувати листя капусти. Качан відварюється у великій каструлі. Листя має стати м'яким, щоб легше знімалося.
- Тепер починайте готувати начинку: замочіть у холодній воді сушені гриби, щоб вони трохи розм'якли. Наріжте їх дрібними кубиками. Моркву натріть, а цибулю наріжте. На сковороді спочатку посмажте лише цибулю, потім до неї додайте моркву. Змішайте з грибами. Смажте, поки гриби не підрум'яняться. Додайте рис, посоліть, поперчіть. Перемішайте.
- Кожен капустяний лист наповніть начинкою і загорніть.
- Тушкуйте голубці у великій каструлі. Потрібно залити їх водою з томатною пастою і спеціями. Готувати на повільному вогні 40-50 хвилин.
Смачного!