Життя та Стиль
Суспільство
Як варити смачну гречку, щоб вона була розсипчастою: корисні поради господиням
Здавалося б, що важкого в приготуванні гречки. Але виявляється, щоб вона була розсипчастою і смачною, потрібно знати певні секрети. Наприклад, як підготувати крупу, скільки варити гречку, які спеції додати.
ТСН.ua зібрав для вас основні поради, як варити гречку в мультиварці, духовці, пароварці, каструлі та навіть в мікрохвильовій печі.
Як підготувати гречку
Щоб гречка добре смакувала, її потрібно правильно підготувати:
- обов’язково промийте крупу в холодній воді кілька разів, очистіть її від камінчиків, неочищених зерен, сміття;
- варити можна лише в чистій питній холодній воді;
- якщо ви обрали каструлю, підберіть посуд із товстими стінками;
- сіль та інші спеції додаються на початку приготування, щоб крупа ввібрала в себе їхні смак та аромат;
- в каструлі після закипання води гречку потрібно варити ще 20-25 хвилин;
- для заправки зазвичай використовують вершкове масло;
- якщо каша вже готова, а вода ще залишилася в посудині, злийте зайву рідину, додайте масла і залишіть на кілька хвилин.
Як зварити розсипчасту гречку на гарнір? Перед тим, як додати її в каструлю або іншу посудину, трішки “просушіть” на гарячій сковороді. Тут варто не перестаратися: поставте невеликий вогонь і залишіть на 3 хвилини. Повинен з’явитися легкий гречаний аромат.
Оценка материала:
Як варити смачну гречку, щоб вона була розсипчастою: корисні поради господиням15.12.2024