Життя та Стиль
Суспільство
Рецепт шоколадних пряників
Приготуйте шоколадні пряники за простим рецептом - і ви ніколи не будете їх купувати в магазині, оскільки домашні набагато смачніші.
Готуються вони з простих та недорогих продуктів, а виходять м'які, з ароматом шоколаду, зробіть їх будь-якої форми та будь-якого розміру. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
борошно пшеничне - 300-350 г
молоко - 100 мл
яйце куряче (жовток) - 1 шт.
цукор - 200 г
какао-порошок - 50 г
розпушувач - 15 г
сода - 0,5 ч. л.
Олія - 40 г
Сіль - щіпка
яєчний білок - 1 шт.
цукрова пудра - 200 г
сік лимона - 1 ст. л.
- У мисці з'єднайте молоко, жовток, цукор, сіль і збийте віничком. Влийте олію і перемішайте.
- Борошно просійте з розпушувачем, содою, какао. Додайте до цієї суміші рідкі інгредієнти та замісіть м'яке тісто. На присипану мукою поверхню викладіть тісто, розкатайте його в пласт товщиною 7 мм і за допомогою форм виріжте з нього пряники.
- На деко, застелене пергаментом, викладіть пряники. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 15 хвилин. Остудіть.
- Для глазурі в білок частинами додайте цукрову пудру і збийте віничком до білого кольору. Влийте сік лимона та збийте ще пару хвилин.
- Пряники, що остигли, вкрийте глазур'ю і залиште на пергаменті до повного застигання глазурі.
Поради:
- Борошна, можливо, знадобиться трохи більше або менше, у вас має вийти нелипке і некруте тісто.
- Тісто можна не розкачувати, а скачати в кульки та запекти.