Життя та Стиль
Суспільство
Картопляний тарт із сиром і шпинатом: цікавий рецепт
Цей картопляний тарт стане чудовою альтернативою традиційним пирогам чи запіканкам, особливо якщо ви хочете чогось смачного без борошна.
На сторінці fatmagulkitchen поділилися незвичайним і смачним рецептом картопляного тарта зі шпинатом, сиром і морквою. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
картопля варена - 10-12 шт.
шпинат свіжий - 500-600 г
морква - 2 шт.
цибуля - 1 шт.
сир чедер тертий - 1 скл.
Яйце - 2 шт.
Молоко - ½ склянки
сіль
перець чорний
перець червоний мелений
Приготування:
- Промийте картоплю та відваріть у підсоленій воді, поки вона не стане м’якою.
- Після цього викладіть її до глибокої форми для запікання.
- За допомогою склянки чи миски розімніть картоплю до стану пюре, рівномірно розподіляючи її по дну форми.
- Збризніть пюре оливковою олією, додайте трохи солі та знову розімніть для кращої текстури.
- Посипте пюре рівним шаром тертого сиру чедер.
- На розігрітій пательні пасеруйте нарізану цибулю до золотавого кольору.
- Додайте натерту на тертці моркву та свіжий шпинат.
- Приправте овочі сіллю, чорним і червоним перцем за власним смаком.
- Тушкуйте на середньому вогні, поки шпинат не стане м’яким, а морква трохи не розм’якне.
10. Розподіліть суміш рівномірно поверх картопляної основи та сиру.
11. У мисці збийте яйця з молоком до отримання однорідної консистенції. Акуратно вилийте цей соус поверх овочів, щоб він рівномірно розподілився всією поверхнею. За допомогою виделки або ложки легкими рухами втисніть соус у шпинатно-морквяний шар.
12. Поверх соусу посипте ще трохи тертого сиру чедер. Поставте форму до розігрітої до 180°C духовки та запікайте до утворення золотавої скоринки близько 20-25 хвилин.
13. Готовий тарт вийміть з духовки і дайте йому трохи охолонути. Наріжте порційними шматочками та подавайте до столу.
Поради:
- Для додаткового аромату можна додати до шпинатної начинки зубок часнику або трохи мускатного горіха.
- Якщо бажаєте пікантнішого смаку, використовуйте різні види сиру, наприклад, пармезан або гауду.
- Тарт можна зберігати в холодильнику до двох днів і розігрівати перед подаванням.
Чи варто його називати картопляним тартом, вирішуйте самі, але спробувати цю страву обов'язково варто.
Смачного!
Ми також писали про те, як приготувати лосось "Веллінгтон".