НОВИНИ ДНЯ: Гроші самі йдуть у руки: 3 знаки зодіаку, яких чекає великий фінансовий успіх після 9 грудня  Трамп зробив заяву про необхідність виборів президента в Україні  В Росії розбився військовий транспортний літак Ан-22 "Антей"  Мирний план скоротили до 20 пунктів, США шукають компроміс щодо територій, - Зеленський  Німеччина скептична до окремих пунктів мирного плану США щодо України, - Мерц  На Україну насувається негода: де 9 грудня можливі дощі та мокрий сніг  Штрафи за новорічні ялинки: яку відповідальність передбачено 2025 рокувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.12.2024 488

Борщ буде червоним та наваристим: коли додавати до страви буряк

Існує чимало рецептів українського борщу. Однак часто буває, що головна страва виходить неапетитною та помаранчевою. Стається це через те, що в процесі варіння буряк втрачає свій колір.

Як зробити борщ червоним? ТСН.ua розповідає про те, коли потрібно додавати буряк. Про це повідомляють Контракти.UA.

Готують борщ завжди на овочевому чи м'ясному бульйоні. Якщо ви вирішили приготувати м'ясну версію, тоді у вас є два варіанти:

  • відварювати м'ясо одразу у воді;
  • попередньо обсмажити м'ясо на сковороді, а потім ще й протушкувати разом з томатним соком.

Обрали другий варіант? Тоді варто звернути увагу, що на одну каструлю борщу знадобиться всього 1-2 склянки соку. Тут все залежить від її об'єму.

Далі готується засмаження, яке також потрібно знати, як приготувати правильно. На сковороді обсмажується спочатку цибуля, а потім морква. Після цього додається натертий буряк та одна чайна ложка цукру. Овочі в процесі смаження карамелізуються, тому смак страви вийде більш цікавим.

В засмаження можна додати кілька перетертих помідорів або просто долити воду. Тут вже на ваш розсуд. Не забудьте про 1-2 чайні ложки лимонного соку. Саме завдяки цьому інгредієнту борщ вийде наваристим та яскраво-червоним.

Важливим моментом вважається додавання засмаження. В каструлю його краще відправляти за 5-7 хвилин до того, як головна страва буде готовою. В цьому разі буряк не вивариться і не втратить свій колір. Потім каструлю накрийте кришкою і залишіть так на кілька годин. Борщ значно смачніший, коли настоїться.

Оценка материала:

5.00 / 2
Борщ буде червоним та наваристим: коли додавати до страви буряк 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
21.12.2024 488
Еще материалы раздела «Суспільство»