Життя та Стиль
Суспільство
Курячі шлунки в сметані: рецепт смачного та бюджетного гарячого
Курячі шлунки – це корисний та бюджетний субпродукт, який може замінити м'ясо, але водночас виходить дуже смачним.
Курячі шлунки відваріть до м'якості, протушкуйте з цибулею і сметаною. Подайте до будь-якого гарніру, або як самостійну страву із хлібом чи свіжими овочами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.
Інгредієнти
курячі шлунки - 500 г
цибуля ріпчаста - 2 шт.
сметана 20% - 0,5 ст.
вода - 150 мл
перець запашний - 5 шт.
перець чорний горошком - 7 шт.
олія - 30 мл
перець чорний мелений
сіль
- Курячі шлунки добре промийте. У каструлю з холодною водою викладіть шлунки, запашний перець, перець чорний горошком, доведіть до кипіння і варіть 35-40 хвилин на повільному вогні до готовності, періодично знімаючи піну. Трохи охолодіть та наріжте великою соломкою.
- Цибулю очистіть, помийте і наріжте півкільцями.
- На сковороду влийте олію, обсмажте цибулю до м'якості, додайте курячі шлунки та обсмажте все до золотистого кольору. Посоліть, поперчіть, влийте воду або бульйон, додайте сметану і перемішайте. Накрийте кришкою та тушкуйте на повільному вогні 15 хвилин.
Поради:
Воду можна замінити на бульйон.